Witajcie. Dawno tu nic nie pisałem, ale w tym roku mam zamiar skorzystać z objazdu autostrady i widzę, że Google dalej nie chce prowadzić przez przejście graniczne przez Cvetlin. Ja parę dni temu zgłosiłem tą nieprawidłowość do Google i może coś mi odpowiedzą, albo to poprawią. Myślę jednak, że jakby dostali dużo takich zgłoszeń, to byliby bardziej zmotywowani do poprawy tego błędu
Zgłosić to można klikając prawym klawiszem myszy na drogę obok przejścia i potem na Zgłoś problem z danymi. Potem trzeba wybrać jakąś opcję, ja wybrałem Dodaj lub popraw drogę. W opisie napisałem, że po wejściu Chorwacji do strefy Schengen wszyscy uprawnieni podróżni (posiadający ważne dokumenty podróży do przekroczenia granicy) mogą przekroczyć granicę między Słowenią i Chorwacją w dowolnym miejscu.
Tak jest też napisane w komunikacie wydanym przez Słoweńską policję na stronie https://www.policija.si/eng/areas-of-wo ... -crossings
Przypomnę tylko, że do tej pory przejazd przez to przejście był dla obcokrajowców zabroniony i groził za to mandat. Nawet nasz konsulat w Słowenii przed tym ostrzega. Mam nadzieję, że to ostrzeżenie jest już nie aktualne. Co o tym sądzicie?