grab56 napisał(a):Jeśli nie będzie korków na granicy, to ja już więcej nie objeżdżam. Jeżdżę "na raz" ze środka Polski i ta godzina krócej w trasie jest dla mnie więcej warta, niż 15€.
brawo
Liczysz spalanie w litrach/motogodziny czy litrach/kilometry?Bombolero napisał(a):Może ja źle liczę, ale jeśli przejazd w dwie strony przez Słowenię kosztuje mnie 30 Euro, natomiast podczas omijania płatnych odcinków muszę dodać 2 godziny drogi, to jest jakieś 11 litrów paliwa, co daje jakieś 17 euro. Czyli mam jechać dwie godziny dłużej, aby zaoszczędzić 13 euro? I to na dodatek krętymi drogami, gdzie grasuje dużo zwierzątek leśnych?
Nie, to nie na żadnego aspektu ekonomicznego.
Jedyny plus jaki tutaj widzę, to możliwość zobaczenia Słowenii z innej strony.
Bombolero napisał(a):Może ja źle liczę, ale jeśli przejazd w dwie strony przez Słowenię kosztuje mnie 30 Euro, natomiast podczas omijania płatnych odcinków muszę dodać 2 godziny drogi, to jest jakieś 11 litrów paliwa, co daje jakieś 17 euro. Czyli mam jechać dwie godziny dłużej, aby zaoszczędzić 13 euro? I to na dodatek krętymi drogami, gdzie grasuje dużo zwierzątek leśnych?
Nie, to nie na żadnego aspektu ekonomicznego.
Jedyny plus jaki tutaj widzę, to możliwość zobaczenia Słowenii z innej strony.
boboo napisał(a):Liczysz spalanie w litrach/motogodziny czy litrach/kilometry?
11 litrów wystarczy na przejechanie całej Słowenii w jej najszerszym miejscu.
Jadąc od Karawanken do Rupy autostradą (153 km) przy moim średnim spalaniu (5,3) wyjdzie mi ~8 litrów. Ale to dość duże auto, to i pali tyle.Bombolero napisał(a):To ile spalicie jadąc autostradą oraz objazdem?
Bombolero napisał(a):To ile spalicie jadąc autostradą oraz objazdem?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi