dids76 napisał(a):Bianco napisał(a):Widać na filmach jak beznadziejnej jakości jest ta droga. Wąska, dziurawa, połatana byle jak....
Nie wiem, czy warto się męczyć jadąc tą trasą. Jakby ktoś jechał nocą to na dodatek wąsko i bez pobocza.
Dobre ostrzeżenie!
Jechałem tą drogą 4 razy, 2x tam i 2x z powrotem (w tamtą stronę w nocy). Według mnie nie różni się za wiele od większości naszych dróg. Pewnie że nie poszalejesz ele napradę nie jest zła.
PS. Jak to dobrze że mieszkamy w kraju gdzie wszystkie drogi są idealni równe i jadąc za granicę dopiero widzimy co to są dziury w drodze, że o przełomach zimowych łatanych do sierpnia nie wspomne
Marcinooo napisał(a):
Mam pytanko jaka jest różnica czasowa przejazdu tym objazdem a autostradą ? Bo jeżeli chodzi o kilometry to z tego co wiem to niewielka.
dids76 napisał(a): ...
Ja navi zawsze ustawiam punkty pośrednie na trasie objazdu i prowadzi mnie bez problemu.
marcin81 napisał(a):A słyszeliście coś na temat płatnego odcinka przy samej granicy z Chorwacją od tego roku? Na mapce DARS jest zaznaczone jako płatny, a na google maps dalej bezpłatny. Link do mapki:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Autostrad ... LO-map.svg
marcin81 napisał(a):A słyszeliście coś na temat płatnego odcinka przy samej granicy z Chorwacją od tego roku?
walp napisał(a):marcin81 napisał(a):A słyszeliście coś na temat płatnego odcinka przy samej granicy z Chorwacją od tego roku?
Jeśli powołujesz się na DARS, to wpisz sobie "odsek Draženci - Gruškovje", bo tego odcinka to dotyczy i zobaczysz, że nie podlega on opłacie.
andywiki napisał(a):Oglądnij sobie filmik na końcu pisze.
piotrulex napisał(a):dids76 napisał(a): ...
Ja navi zawsze ustawiam punkty pośrednie na trasie objazdu i prowadzi mnie bez problemu.
Ja mam teraz jakąś seryjna navi w aucie. Mam tam opcję z wyborem poszczególnych krajów i zaznaczaniem czy mam na nie winietkę czy nie. W momencie gdy zaznaczyłem Czechy i Austria na TAK a Słowenia na NIE to kapitalnie prowadzi właśnie przez M-L-P.
Ten objazd to miła odskocznia, oszczędność z 10 piwek w każdą stronę i często oszczędność czasu
kojacek napisał(a):Ten film moim zdaniem niepotrzebnie prowadzi przez centrum miasta-w 5:57 na skrzyżowaniu jadą prosto a skręcając na światłach w lewo omija się centrum. Fakt, jest kilka rond, ale w tamtą stronę znaki prowadzą w kierunku Zagrzebia.
kojacek napisał(a):andywiki napisał(a):Oglądnij sobie filmik na końcu pisze.
Ten film moim zdaniem niepotrzebnie prowadzi przez centrum miasta-w 5:57 na skrzyżowaniu jadą prosto a skręcając na światłach w lewo omija się centrum. Fakt, jest kilka rond, ale w tamtą stronę znaki prowadzą w kierunku Zagrzebia.
W drodze powrotnej jest trudniej, ale wystarczy pamiętać, że dopiero koło cmentarza się skręca w lewo i po kłopocie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi