Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.03.2016 11:32

dids76 napisał(a): ... Z autostrady A9 zjazdem 226 zjeżdżasz na drogę B69 kierunek Mureck ...

Zjazdy kolejno ponumerowane. Ja gapa jestem ale nigdy nie zdarzyło mi się tego zjazdu przegapić pomimo pewnie ponad 10h za kółkiem i zwykle ciemnej nocy

Na końcu A sugeruje jechać ostrożnie i najlepiej podczepić się pod inne auta PL czy CZ. Jest bardzo duża szanse, ze też tam zjeżdżają. Nawet jak zjeżdżaliśmy sami to w Mureck były już z 2-3 auta, Lenart 4-5 a do Ptuja i pod 10 w kolumnie wakacyjnej jechało

Spokojnie a będzie git :)
wolworld
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolworld » 17.03.2016 13:19

To może ja dorzucę 2 słowa od siebie.
Tak autostradę omijaliśmy w 2015, są opisane nr dróg zjazdów itp.
link do nowo powstającego bloga rodzinnego jest jeszcze nie skończony więc wybaczcie :)
wolworld.pl/jak-ominac-autostrade-w-slowenii/ ( prosiłbym o dodanie linka gdyż ja nie mogę mam za mało postów )
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2016 15:33

wolworld napisał(a):To może ja dorzucę 2 słowa od siebie.
link do nowo powstającego bloga rodzinnego jest jeszcze nie skończony więc wybaczcie :)
wolworld.pl/jak-ominac-autostrade-w-slowenii/ ( prosiłbym o dodanie linka gdyż ja nie mogę mam za mało postów )

http://www.wolworld.pl/jak-ominac-autos ... -slowenii/

:papa:
wolworld
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolworld » 17.03.2016 15:35

dzięki wielkie mam nadzieje że się przyda
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 17.03.2016 15:57

Bardzo mi się ten objazd podoba. Co prawda jechałem tam w ciągu dnia (nie wiem jak to w nocy wygląda), ale to na prawdę sympatyczny przerywnik w ciągłej jeździe autostradą.
wolworld
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolworld » 17.03.2016 16:09

My jechaliśmy na przełomie nocy/dnia było bardzo spokojnie, my też traktujemy to bardziej jako przerywnik niż oszczędność :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2016 16:12

Koenig napisał(a):Co prawda jechałem tam w ciągu dnia (nie wiem jak to w nocy wygląda)

Jest ciemniej.

:oczko_usmiech:

W nocy jest mniejszy ruch więc na spokojnie można ten odcinek przejechać.
Nie masz się czego obawiać.

Pzdr
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 17.03.2016 18:12

Koenig napisał(a):Bardzo mi się ten objazd podoba. Co prawda jechałem tam w ciągu dnia (nie wiem jak to w nocy wygląda), ale to na prawdę sympatyczny przerywnik w ciągłej jeździe autostradą.

Jak w zeszłym roku jechalismy to pusto jak diabli az chciało sie mocniej w pedał przycisnać :) chyba z trzech Czechów wyprzedzilem, z naprzeciwka jechały moze 4 auta. wiekszy ruch dopiero w Ptuj :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2016 18:26

1.Punkt A – czyli zjazd nr 229 Gersdorf z austriackiej autostrady A9 - do poprawy :wink:
wolworld
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolworld » 17.03.2016 19:09

dzięki miało być 226 dobrze ze mapka dołączona :)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 17.03.2016 20:50

Vjetar napisał(a):
Koenig napisał(a):Co prawda jechałem tam w ciągu dnia (nie wiem jak to w nocy wygląda)

Jest ciemniej.

:oczko_usmiech:

W nocy jest mniejszy ruch więc na spokojnie można ten odcinek przejechać.
Nie masz się czego obawiać.

Pzdr

już gdzieś o tym pisałem ... uwaga na dziczyznę
kiedyś o mały włos miałbym ładne trofeum na ścianie i samochód do wyklepania :?
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 18.03.2016 11:59

Zgadza się, było pustawo ale nie odważyłem się przycisnąć w obawie przed spotkaniem z jakimś patrolem. Jechałem w miarę przepisowo.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.03.2016 12:47

Jechałem objazdem o różnych porach dnia i nocy, tam nigdy nie ma większego ruchu :wink:
travian
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) travian » 18.03.2016 15:17

My w zeszłym roku koniec czerwca jechalismy objazdem i w tym roku to powtarzamy. Sam objazd jest bardzo krótki a dodatkowo, jak wbijaliśmy sie na główna drogę po objeździe to z autostrady był taki korek, że nie widac było końca. My wjechaliśmy po objeździe niejako w środek tego korku, a ile aut było za nami jadących z autostrady tego nie wiem ale wyglądało na sporo. Także czasowo to co si,e straci na objeździe można potem odrobić przed granicą wbijając sie w środek korka jadącego a autostrady. Także ja polecam objazd, jak sie przestudiuje mapę, to nie ma mozliwosci zabłądzić.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 18.03.2016 22:58

Aż mi się chce tam znowu pojechać... najchętniej w tamtą stronę :)
Odnoszę wrażenie, że przez Ptuj jeżdżę inaczej-nie jadę w stronę rzeki aby później zawrócić tylko od razu w stronę rond (w lewo na światłach).
Ptuj.png

Pewnie jeździmy tak samo, tylko na mapie coś nie tak poszło ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone