Chris_M napisał(a):slr napisał(a):Panowie ale czy wy czytacie... było mówione że z jednego filmiku o tym odcinku było takie info... wczoraj z innego autor wysłał zapytanie do Słoweńców i macie odpowiedz .... "Przejścia graniczne Dolga Vas i Pince są autostradowymi przejściami granicznymi, na których obowiązuje e-winieta".
Trzeba było spytać nie o przejście graniczne (bo na samym przejściu winieta nie może obowiązywać), tylko o odcinek drogi nr 109 i wtedy odpowiedź zapewne byłaby całkiem inna.Ja zdaje sobie sprawę jak to można odczytać... pytanie tylko teraz czy ryzyk fizyk i jchać i gdybać czy wybrać zjazd do M70 wcześniej i mieć w kieszeni jednak parę km i z głowy problem. Nic na siłe ja tylko to info wrzuciłem co o tym sobie myślicie wasza sprawa. Nadmienię tylko że to są informację z dwóch dość znanych kanałów YT z tamtego roku info i z wczoraj 28.04.2022.
Ale w pełni sezonu na przejściu autostradowym Letenye też są korki! Niewątpliwie mniejsze niż w Macelj, ale są!
Pamiętaj że tam są dwa przejścia to wyżej ponoć mniej uczęszczane a jak widać czy jedno czy drugie łączy się zaraz za granicą z autostradą na Zadar już.