Nie, nie pytam sarkastycznie. Po prostu usiłuję zrozumieć zacytowany zapis.
Jakoś nie załapałem, że dotyczy to wjazdu od strony CRO
aro_40 napisał(a):Nie, nie pytam sarkastycznie. Po prostu usiłuję zrozumieć zacytowany zapis.
Jakoś nie załapałem, że dotyczy to wjazdu od strony CRO
bankowy76 napisał(a):baggick napisał(a):W piątek 20. sierpnia planujemy wyjazd z okolic Wrocławia. Planujemy jechać przez Czechy, Austrię i Słowenię. Rodzice zaszczepieni + 2 dzieci poniżej 10lat. Proszę lepiej zorientowanych o informację:
1. Czy podróżowanie drogami lokalnymi po Czechach, Austrii i Słowenii wiąże się jakimś ryzykiem nałożenia kary. Oczywiście nie planuje żadnych noclegów w tych krajach co najwyżej tankowanie i kawa
2. czy można wjechać do Słowenii przez przejście w Bad Radkersburg;
3. następnie wjechać do Chorwacji przez przejście w Ormož;
4. zarekomendujcie jakiś sprawdzony nocleg w okolicach Varazdinu.
1.Nie nie wiąże się to z ryzykiem kary jeśli chodzi o covid, ale wygodniej u szybciej będzie z poplatkiem w Czechach i winietką w Austrii autostradami. Na lokalnej drodze za przekroczenie prędkości możesz zapłacić większy mandat niż za winietki.
2.Tak można
3.Tak można
4. Nie mam. Na portalu booking sprawdź jest tego dużo między Varazdinem a Zagrzebiem
Chris_M napisał(a): ... Ja absolutnie nie pchałbym się na lokalne drogi w Austrii mając możliwość jazdy autostradą. Chyba, że przejazd trasy traktujesz jako przede wszystkim turystyczno-krajobrazowy ...
Chris_M napisał(a):Problemem jest tylko Macelj, bo wszystkie inne przejścia przekraczasz bez zbędnego oczekiwania. A tutaj , w tym wątku, masz podane trasy jak przejście w Macelj ominąć, nie tracąc wiele czasu ani nie nadkładając zbyt wiele drogi.
Ja absolutnie nie pchałbym się na lokalne drogi w Austrii mając możliwość jazdy autostradą. Chyba, że przejazd trasy traktujesz jako przede wszystkim turystyczno-krajobrazowy. A w takim przypadku to bym doradzał malowniczą trasę przez Rogatec.
dids76 napisał(a):Chris_M napisał(a):Problemem jest tylko Macelj, bo wszystkie inne przejścia przekraczasz bez zbędnego oczekiwania. A tutaj , w tym wątku, masz podane trasy jak przejście w Macelj ominąć, nie tracąc wiele czasu ani nie nadkładając zbyt wiele drogi.
Ja absolutnie nie pchałbym się na lokalne drogi w Austrii mając możliwość jazdy autostradą. Chyba, że przejazd trasy traktujesz jako przede wszystkim turystyczno-krajobrazowy. A w takim przypadku to bym doradzał malowniczą trasę przez Rogatec.
Jeżeli paluje jechać na Ormož to bez sensu jechać cały czas autostradą w Austrii. najlepiej zjechać na Ilz i drogą 66 do Bad Radkersburg tak jak chce to zrobić baggick . Drogi się nie nadkłada a wręcz przeciwnie, czas też wiele się nie traci.
dids76 napisał(a):Chris_M napisał(a):Problemem jest tylko Macelj, bo wszystkie inne przejścia przekraczasz bez zbędnego oczekiwania. A tutaj , w tym wątku, masz podane trasy jak przejście w Macelj ominąć, nie tracąc wiele czasu ani nie nadkładając zbyt wiele drogi.
Jeżeli paluje jechać na Ormož to bez sensu jechać cały czas autostradą w Austrii. najlepiej zjechać na Ilz i drogą 66 do Bad Radkersburg tak jak chce to zrobić baggick . Drogi się nie nadkłada a wręcz przeciwnie, czas też wiele się nie traci.
St.Witch napisał(a):Witajcie,
probuje wyslac znajomym trase alternatywna czyli ominac Macelj gdyby sie korkowalo. Chodzi mi o Cvetlin .My jechalismy tamtedy wielokrotnie ,ale usiluje im wyslac trase i google niestrudzenie kieruje mnie dalej przez jakies Cirkulane,Meje na jakies lokalne przejscie byc moze nawet dla obcych nielegalne. Nawet jak manualnie pociagne punkty przez Zgornji Leskovec itd. nie chce mi wyznaczyc trasy. Dodam ,ze oni jada i tak autostrada i w razie czego w ostatniej chwili gdzies zjada . Rogatec daje sie " wbic" ,Cvetlin nie. Mam tylko nadzieje ,ze cos sie nie zmienilo i te dwa przejscia (Rogatec, cvetlin) nadal sa legalne. Moze cus zle robie...
https://www.google.de/maps/dir/46.37243 ... !3e0?hl=de
??
St.Witch napisał(a):Witajcie,
probuje wyslac znajomym trase alternatywna czyli ominac Macelj gdyby sie korkowalo. Chodzi mi o Cvetlin .My jechalismy tamtedy wielokrotnie ,ale usiluje im wyslac trase i google niestrudzenie kieruje mnie dalej przez jakies Cirkulane,Meje na jakies lokalne przejscie byc moze nawet dla obcych nielegalne. Nawet jak manualnie pociagne punkty przez Zgornji Leskovec itd. nie chce mi wyznaczyc trasy. Dodam ,ze oni jada i tak autostrada i w razie czego w ostatniej chwili gdzies zjada . Rogatec daje sie " wbic" ,Cvetlin nie. Mam tylko nadzieje ,ze cos sie nie zmienilo i te dwa przejscia (Rogatec, cvetlin) nadal sa legalne. Moze cus zle robie...
https://www.google.de/maps/dir/46.37243 ... !3e0?hl=de
??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi