makosm napisał(a):marynamaj napisał(a):Pyt. nr 2 - ja zawsze jechałam przez Cvetlin (w tym roku też tak planuję) i wjazd na autostradę w Chorwacji na węźle Durmanec omijając płatne drogi w Słowenii.
Pozdrawiam
Czemu dopiero Durmanec? Jadac przez Cvetlin GM kieruje na autostradę chyba na pierwszy węzeł zaraz przy granicy. Polecacie czy lepiej dalej wjechać?
Bombolero napisał(a):Może mi ktoś podpowiedzieć, jak obecnie wygląda ominięcie płatnych odcinków w Słowenii jadąc trasa z obrazka?
Mam sprzeczne informacje, ktoś mi powiedział, że na drogach lokalnych pojawiły się jakieś opłaty.
Zastanawiam się, czy wykupić dwie winiety 2x7 dni czy jednak uda się objechać bezproblemowo?
Bombolero napisał(a):Może mi ktoś podpowiedzieć, jak obecnie wygląda ominięcie płatnych odcinków w Słowenii jadąc trasa z obrazka?
Mam sprzeczne informacje, ktoś mi powiedział, że na drogach lokalnych pojawiły się jakieś opłaty.
Zastanawiam się, czy wykupić dwie winiety 2x7 dni czy jednak uda się objechać bezproblemowo?
_Wlkp_ napisał(a):Wyznaczona przez Ciebie Trasa przebiega przez płatny odcinek autostrady Słowenii.
Nie mogę jeszcze wklejać linków - z Ptuj kieruj się drogą 690 na granicę Cvetlin. Dalej Trakoscan i drogą 508 w Chorwacji do autostrady A2
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi