Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Voska
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Voska » 20.07.2021 11:12

Ktoś przejeżdżał ostatnio przez Cvetlin i ma pewne info jak wygląda sytuacja? Podobno ze względu na COVID tranzytem nie można przekraczać granicy w tym miejscu - ile w tym prawdy? Google maps też się upiera i nie chce wyznaczyć trasy przez to przejście.
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 20.07.2021 15:14

dids76 napisał(a):
elka21 napisał(a):
dids76 napisał(a):
borsalino4 napisał(a):witam,
kilka razy jeździłem zjazdem 226, potem na Mureck, most ,Lenart, na Ptuj; nadal tak można jechać ?
Tomasz

Można, tylko z Ptuj nie możesz kierować się już na Macelj.

Kierować się może, ale musi mieć winietę.

Fakt :wink:

sorki za zaśmiecanie forum, ale czy ktoś w takim razie może mi dokładnie narysować mapkę lub opisać krok po kroku jak ominąć płatną Słowenię jadąc przez Cvetlin? zjechać tym 226 i co dalej? przez lata jeździłem przez Lenart, Ptuj; teraz przez Ptuj się nie jedzie? :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 20.07.2021 16:14

borsalino4 napisał(a):
dids76 napisał(a):
elka21 napisał(a):
dids76 napisał(a):
borsalino4 napisał(a):witam,
kilka razy jeździłem zjazdem 226, potem na Mureck, most ,Lenart, na Ptuj; nadal tak można jechać ?
Tomasz

Można, tylko z Ptuj nie możesz kierować się już na Macelj.

Kierować się może, ale musi mieć winietę.

Fakt :wink:

sorki za zaśmiecanie forum, ale czy ktoś w takim razie może mi dokładnie narysować mapkę lub opisać krok po kroku jak ominąć płatną Słowenię jadąc przez Cvetlin? zjechać tym 226 i co dalej? przez lata jeździłem przez Lenart, Ptuj; teraz przez Ptuj się nie jedzie? :)

Tak jak i przed laty tak i teraz Ptuj jest przejezdny np.https://www.google.pl/maps/dir/46.72590 ... !3e0?hl=pl
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 20.07.2021 16:23

dziękuję
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.07.2021 16:28

borsalino4 napisał(a):sorki za zaśmiecanie forum, ale czy ktoś w takim razie może mi dokładnie narysować mapkę lub opisać krok po kroku jak ominąć płatną Słowenię jadąc przez Cvetlin? zjechać tym 226 i co dalej? przez lata jeździłem przez Lenart, Ptuj; teraz przez Ptuj się nie jedzie? :)

No i dalej jedziesz na Mureck - Lenart - Ptuj, tylko że z Ptuj kierujesz się na Cvetlin zamiast na Macelj :papa:
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 20.07.2021 17:53

tylko z tego co pamiętam, to 4 lata temu jechałem przez ten most z dużym łukiem w lewo i potem drogą nr 2 ; teraz już tak się nie jedzie rozumiem? :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 20.07.2021 18:49

borsalino4 napisał(a):tylko z tego co pamiętam, to 4 lata temu jechałem przez ten most z dużym łukiem w lewo i potem drogą nr 2 ; teraz już tak się nie jedzie rozumiem? :)

Możesz tak jechać lub przez centrum Ptuja.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 21.07.2021 07:50

Marsallah napisał(a):Godzina opóźnienia to może być - powtarzam - na przejściu Dobovec. Na Rogatcu NIGDY. Tam fizycznie nie ma takiej możliwości (tory, skrzyżowanie, rondo...).

Niestety zgadzam się.
Jechaliśmy na Rogatec w sobotę 17'go, około 3 rano. Była ulewa, policja kierowała ruchem jeszcze przed miejscowością. Na przejściu Rogatec stało 5 aut, ale policjant kazał nam jechać prosto, i tak trafiliśmy na 1,5 godzinny korek w Dobovec / Lupinjak...
MikeR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MikeR » 21.07.2021 07:52

Voska napisał(a):Ktoś przejeżdżał ostatnio przez Cvetlin i ma pewne info jak wygląda sytuacja? Podobno ze względu na COVID tranzytem nie można przekraczać granicy w tym miejscu - ile w tym prawdy? Google maps też się upiera i nie chce wyznaczyć trasy przez to przejście.

Przyłączam się do pytania. Ktoś jechał może w ostatnich dniach i może potwierdzić, że przejście działa normalnie? Google nadal nie pozwala na wyznaczenie trasy przejściem przez Cvietlin.
wojtekkos2
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekkos2 » 21.07.2021 11:37

MikeR, zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj parę stron wstecz, są wpisy ludzi, którzy przejeżdżali ostatnio przez Cvetlin. :papa:
popek0mke
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) popek0mke » 21.07.2021 12:40

Ja też podłączam się do powyższych pytań, gdyż kilka stron wcześniej (czytaj kilka dni wcześniej) wszystko było ok - mapy gogle prowadziły normalnie na Cvetlin. A teraz wcale omijają to miejsce. Więc ponawiam pytanie kolegów wyżej czy ktoś przez ostatnie 3 dni przejeżdzał przez Cvetlin. Może jest jakiś remont i gogle omija standardową drogę.
Dziękuje:)
MikeR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MikeR » 21.07.2021 13:16

wojtekkos2 napisał(a):MikeR, zadaj sobie trochę trudu i przejrzyj parę stron wstecz, są wpisy ludzi, którzy przejeżdżali ostatnio przez Cvetlin. :papa:

No nie uwierzysz...przejrzałem i to przed napisaniem
Jak pisze @popek0mke problem polega na tym, że od kilku dni google nie puszcza tamtędy, a przez te kilka dni nie nikt nie napisał (np w medunkach z trasy) wprost, że jechał przez Cvietlin.

Więc prośba jeżeli ktoś przekraczał granice w Cvietlin od 19 lipca to niech da znać. Z góry dzięki.
jorzin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorzin » 21.07.2021 18:08

Dzisiaj przejechaliśmy przez Cvetlin wracając do Polski. Pusto w obie strony. Bez żadnych problemów, wszystko normalnie otwarte jak zawsze. Nam nawet dowodów nie sprawdzali, a znajomym z auta za nami tylko jeden zeskanowali. Dowody przejrzał celnik na przejściu w Murecku, ale nic więcej nie chciał. Teraz jedziemy na nocleg do Czech.
Tankowanie wczoraj w Zadarze 10,30 kun. Dzisiaj w Ptuj 1,29 euro, a w Murecku było 1,17. Przy autostradzie w Austrii około 1,62 euro. :papa:
azrael
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) azrael » 21.07.2021 18:22

thx
MikeR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MikeR » 21.07.2021 20:52

jorzin napisał(a):Dzisiaj przejechaliśmy przez Cvetlin wracając do Polski. Pusto w obie strony. Bez żadnych problemów, wszystko normalnie otwarte jak zawsze. Nam nawet dowodów nie sprawdzali, a znajomym z auta za nami tylko jeden zeskanowali.

Dzięki za info.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 340
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone