tranquilo napisał(a):Marsallah napisał(a):tranquilo napisał(a):tomkarol napisał(a):20 lipca wyjeżdżam na Chorwację. Trasa A1, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz i planuję z winietą przez Słowenię na przejście Macelj. Na przejściu powinienem być w godzinach wieczornych i jeśli byłoby straszne zatwardzenie na kilka godzin czekania, to podpowiedzcie proszę, które przejścia w niedalekiej odległości są dopuszczone do ruchu międzynarodowego w pandemii COVID? Cvetlin, Dobowec pri Rogatcu, Rogatec. Który wariant polecacie?
No właśnie Cvetlin raczej nie jest międzynarodowym. A Rogatec na chwilę obecną również się korkuje. Bo chyba dużo ludzi ten kierunek obrało.
Rogatec się nie korkuje. Jeśli już, to czasami Dobovec. Powód podał na forum już ktoś, kto jeździ z nawigacją - nawi podpowiada przejście Dobovec/Lupinjak jako alternatywę dla Macelja.
Natomiast Rogatec chyba jeszcze nigdy korka nie widział.
Rano sprawdzałem jak to na mapach wygląda to było około godziny opóźnienia. Ale może faktycznie mapy wybrały bie to przejście. Muszę to oblukać
kriskros napisał(a):Hej czy ktoś może wracał z Chorwacji przez Slowenię przejściem granicznym Cvietlin? Mam 100 km do granicy Google nie chce poprowadzić mnie ta trasa.
plakon napisał(a):kriskros napisał(a):Hej czy ktoś może wracał z Chorwacji przez Slowenię przejściem granicznym Cvietlin? Mam 100 km do granicy Google nie chce poprowadzić mnie ta trasa.
Wracałem z Chorwacji tym przejściem w dniu 7 lipca. Byliśmy na przejściu sami około godziny 14:30. Żadnych problemów.
Co do google to rzeczywiście dzisiaj upiera się żeby jechać naokoło...
elka21 napisał(a):dids76 napisał(a):borsalino4 napisał(a):witam,
kilka razy jeździłem zjazdem 226, potem na Mureck, most ,Lenart, na Ptuj; nadal tak można jechać ?
Tomasz
Można, tylko z Ptuj nie możesz kierować się już na Macelj.
Kierować się może, ale musi mieć winietę.
stachan napisał(a):Zjazd 226 już otwarty?