alechandro napisał(a):Od wczoraj weszły obostrzenia, do wyjazdu trochę mam więc pozostaje na bieżąco śledzić wątek jak wygląda sytuacja w Macelj. Prawdopodobnie ominę autostradę słoweńska ponownie ale w zeszłym roku w Cvetlin stałem godzinę na granicy bo i tam był korek. Był to poniedziałek gdyż co roku wyjeżdżam z niedzieli na poniedziałek, broń Boże nie pcham się w piątek/sobotę. Ja nie miałbym problemu z tym aby zapłacić w Słowenii za winietę ale nie w przypadku kiedy mam później stać. Wolę Cvetlin bo na Ormoż czy Rogatec nigdy nie jechałem i nie wiem czego się tam spodziewać.
alechandro napisał(a):Mnie się w ogóle nie kalkuluje jechać przez Węgry z Bolesławca a na Ormoż też nie chcę się grzebać z powodu, że daleko poza trasą leży więc z dwojga złego wybiorę prawdopodobnie Cvetlin. Dziś akurat jest piątek i o 2lipca, przypuszczam, że za miesiąc będzie jeszcze gorzej ale nadzieję upatruję w poniedziałku, ten jeszcze mnie nie zawiódł bo ta godzina stania w Cvetlin nie stanowiła tragedii. Czasami podczas prób rezerwacji miejscówki, po drugiej stronie pisali mi, że od soboty do soboty ale w takim przypadku ja od razu dziękuję za kwaterkę i szukam dalej. Nikt mnie nie namówi na to abym w sezonie miał jechać w piątek lub sobotę.
alechandro napisał(a):Sam jadę z córka 7 lat więc wiem o czym piszesz. A w przypadku Ormoż którędy proponujesz jechać jeżeli masz już doświadczenie w jeździe tą trasą ?
że za miesiąc będzie jeszcze gorzej ale nadzieję upatruję w poniedziałku, ten jeszcze mnie nie zawiódł bo ta godzina stania w Cvetlin nie stanowiła tragedii.
Z kąt ta informacja o zniesieniu korytarzy przez Węgry
Gregory66 napisał(a):Z kąt ta informacja o zniesieniu korytarzy przez Węgry
Lawliet napisał(a):Myślę, że przy przejeździe nd/pon nawet w Macelj w sezonie przejedziesz "od strzała".
alechandro napisał(a):Sam jadę z córka 7 lat więc wiem o czym piszesz. A w przypadku Ormoż którędy proponujesz jechać jeżeli masz już doświadczenie w jeździe tą trasą ?
alechandro napisał(a):Z tym, że ja będę jechał przez Linz - Graz więc chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby odbić dopiero w Mureck, zamiast na Lenart jak to zawsze miałem w zwyczaju.Lawliet napisał(a):Myślę, że przy przejeździe nd/pon nawet w Macelj w sezonie przejedziesz "od strzała".
No nie byłbym taki pewien bo w zeszłym roku decyzja o zjeździe na Cvetlin podjęta została właśnie w ostatniej chwili w Austrii kiedy to okazało się, że Macelj jest zawalone. Ciężko było mi sprawdzić sytuację na kamerach bo wszystko siadło więc sugerowałem się mapami google gdzie na czerwono był zaznaczony kawał drogi.
dids76 napisał(a):No to trochę bez senesu robić takie koło.
dids76 napisał(a):alechandro napisał(a):Z tym, że ja będę jechał przez Linz - Graz więc chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby odbić dopiero w Mureck, zamiast na Lenart jak to zawsze miałem w zwyczaju.Lawliet napisał(a):Myślę, że przy przejeździe nd/pon nawet w Macelj w sezonie przejedziesz "od strzała".
No nie byłbym taki pewien bo w zeszłym roku decyzja o zjeździe na Cvetlin podjęta została właśnie w ostatniej chwili w Austrii kiedy to okazało się, że Macelj jest zawalone. Ciężko było mi sprawdzić sytuację na kamerach bo wszystko siadło więc sugerowałem się mapami google gdzie na czerwono był zaznaczony kawał drogi.
No to trochę bez senesu robić takie koło.
alechandro napisał(a):Z tym, że ja będę jechał przez Linz - Graz więc chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby odbić dopiero w Mureck, zamiast na Lenart jak to zawsze miałem w zwyczaju.Lawliet napisał(a):Myślę, że przy przejeździe nd/pon nawet w Macelj w sezonie przejedziesz "od strzała".
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi