CroVisitor napisał(a):My w tym roku pojechaliśmy na Bad Radkersburg i potem na Ormož.
Żadnego stania w kolejkach, po minucie byliśmy w Chorwacji.
Po przekroczeniu granicy Chorwackiej na co się kierowałeś dalej do autostrady?
mario78 napisał(a):CroVisitor napisał(a):My w tym roku pojechaliśmy na Bad Radkersburg i potem na Ormož.
Żadnego stania w kolejkach, po minucie byliśmy w Chorwacji.
Po przekroczeniu granicy Chorwackiej na co się kierowałeś dalej do autostrady?
mrsojer napisał(a):Zaznaczyłem strzałką drogę, która idzie aż do granicy. Czy ktoś próbował tą drogą jechać? Na Google Street view widać że to droga w bardzo dobrym stanie i nie trzeba by na Cvetlin jechać.
maniek_t1 napisał(a):Witam serdecznie.
Mam pytanie, czy w tym roku objazd autostrady w Słoweni trasą przez Maribor jest nadal aktualny?
Czy są jakieś niespodzianki, których nie było np. tok temu?
Remonty, utrudnienia ruchu, kontrole na rondzie Pesnica?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Marcin
Tak, tutaj masz trasę wyznaczona przez Google Maps, z ostatniego autostradowego parkingu w Austrii do Ptuja:
https://www.google.com/maps/dir/46.7313 ... b1!3e0!5i2
Na 2 kilometry przed przejściem granicznym Spielfeld zjeżdżasz z autostrady na drogę lokalną nr 228 i przekraczasz granicę przejściem na drodze lokalnej.
Zwróć uwagę na rondo w Pesnicy: trzeba przez nie przejechać dość dziwną trasą, ale trzeba jechać dokładnie tak, jak to Google wyznaczyło, gdyż w przeciwnym razie zapłacisz mandat za rzekomą "jazdę po autostradzie bez winiety".
donot napisał(a):Mureck-Lenart-Ptuj-Cvetlin - jechałem w poniedziałek. Najpierw ustawiłem w GM Mureck a gdy już tam byłem ustawiłem Cvetlin, google prowadziło bardzo dobrze. Na granicy żadnej kontroli, kiwnięcie ręka i tyle
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi