tomm69 napisał(a):kobrat napisał(a):witam, czy autostrada jest juz w calosci gotowa slowenska, do granicy?
Niestety, ale tak.
Polecany objazd na Cvetlin lub Rogatec.
Wg mnie bardzo dobrze ze jest cala gotowa. Szkoda tylko ze winiety takie drogie.
MRK napisał(a):W piątek śmigałem. Jak sobie wrzuciłem objazd z dołączeniem Cvetlina, to navi pokazało mi godzinę dłużej, aniżeli autostradą. Stwierdziłem więc, że wywalę te 15 jurków i wsio w temacie. Zawsze objazdem, ale teraz mi się nie chciało.
MRK napisał(a):W piątek śmigałem. Jak sobie wrzuciłem objazd z dołączeniem Cvetlina, to navi pokazało mi godzinę dłużej, aniżeli autostradą. Stwierdziłem więc, że wywalę te 15 jurków i wsio w temacie. Zawsze objazdem, ale teraz mi się nie chciało.
sviva napisał(a):MRK napisał(a):W piątek śmigałem. Jak sobie wrzuciłem objazd z dołączeniem Cvetlina, to navi pokazało mi godzinę dłużej, aniżeli autostradą. Stwierdziłem więc, że wywalę te 15 jurków i wsio w temacie. Zawsze objazdem, ale teraz mi się nie chciało.
15 ale w 1 stronę
kojacek napisał(a):MRK napisał(a):W piątek śmigałem. Jak sobie wrzuciłem objazd z dołączeniem Cvetlina, to navi pokazało mi godzinę dłużej, aniżeli autostradą. Stwierdziłem więc, że wywalę te 15 jurków i wsio w temacie. Zawsze objazdem, ale teraz mi się nie chciało.
Teraz, gdy jeszcze nie ma korków na granicy to można tak jechać, ale w sezonie na granicy bywają korki wydłużające przejazd o więcej niż wspomniana godzina.
swider1985 napisał(a):Ja tam w tym roku tez omine autostrade w Słowenii jadę z motorówką a to koszt 30euro i nazot 30euro więc wolę iść na obiadek za poświęcone dodatkowe 40min więcej czasu na przejechanie tego oesu .Zawsze coś więcej sie zobaczy niż tylko autostrady wiadomo autostrada jest wygodna ale ja zawsze szukam czegoś fajego do zobaczenia na autostradzie tego sie nie zobaczy
swider1985 napisał(a):Ja i tak omijam jadę z przyczepą wiadomo auto 15€ i przyczepka 15€ i jak juz wiecie nikt do cro nie jedzie na 7 dni hehe ni z powrotem 15 i 15 € daje 60euro No jadę zawsze z teście co jedzie samym autem to kolejne 30€ ,wolę wolniej jechać te 70km a zaoszczędzone euraski na przykład obiad nocleg wydać. Ale wiadomo każdy inaczej do tego podchodzi. Wiec moze macie jakąś nową trasę hehe pewnie nie bo niema za dużo tam możliwości pozdrawiam
ruzica napisał(a):[...] SLO-HR(Cvetlin)- celnik wziął paszporty i kody QR wydrukowane z ikp, ale chyba nie bardzo miał je czym zeskanować , ale nic więcej nie chciał. Poza nami na granicy tylko jeden samochód. [...]
Otwarte dla obywateli UE. Rok temu w sierpniu też tam przekraczaliśmy granicę w obie strony.amirm napisał(a):ruzica napisał(a):[...] SLO-HR(Cvetlin)- celnik wziął paszporty i kody QR wydrukowane z ikp, ale chyba nie bardzo miał je czym zeskanować , ale nic więcej nie chciał. Poza nami na granicy tylko jeden samochód. [...]
A to przejście graniczne Cvetlin dostępne dla wszystkich?
Na Googlemaps oznaczona jako zamknięte?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi