Chris_M napisał(a):Proponuję skończyć tę dyskusję, bo szkoda naszego czasu.
Każdy z nasz już wyłożył swoje poglądy i dalsze bicie piany niczego już nie zmieni.
A jednak nie dałeś rady.
Bravik napisał(a):Chris_M napisał(a):Proponuję skończyć tę dyskusję, bo szkoda naszego czasu.
Każdy z nasz już wyłożył swoje poglądy i dalsze bicie piany niczego już nie zmieni.
A jednak nie dałeś rady.
Chris_M napisał(a):To była tylko moja propozycja by zakończyć tę dyskusję, ale skoro moi oponenci jej nie przyjęli i dalej kontynuowali swoją argumentację, to nie widziałem sensu bym tylko ja milczał.
Bravik napisał(a):Chris_M napisał(a):To była tylko moja propozycja by zakończyć tę dyskusję, ale skoro moi oponenci jej nie przyjęli i dalej kontynuowali swoją argumentację, to nie widziałem sensu bym tylko ja milczał.
Dość pokrętne tłumaczenie. A nie chodzi o to, że "Moja racja jest najmojsza"?
piotrulex napisał(a):Ostatnich wpisów nie czytam, więc nie wiem czyja racja jest na podium
[...]
Jestem w stanie odżałować te 15E jak jadąc autostradą będę robił to szybciej niż objazdem.
Chris_M napisał(a):[...] kupując tygodniową winietę za 15 EUR, w powrotnej drodze dostaniesz mandat za jazdę po autostradzie bez winiety!
boboo napisał(a):Teraz ino wypada mieć nadzieję, że narzekający nie kupi sobie większego pływadła.
Bo "wodne winiety" w Chorwacji są tylko... roczne.
Habanero napisał(a):Z tego co widzę, to w innych krajach przy 10 - dniowych winietach jest tak samo jak na
Słowenii.
W Austrii, Czechach, Słowacji i na Węgrzech mamy 10-dniową, ważną od dnia zaznaczonego na winiecie przez 10 kolejnych dni kalendarzowych (jeśli zakupimy winietę 7 września będzie ona ważna do 16 września do godziny 23:59).
Jedynie przy miesięcznych jest bonus....
Ale minusem tych winiet jest to, że nie pozwalają na pobyt 11-dniowyChris_M napisał(a):Tam są winiety 10-dniowe, pozwalające na tygodniowy pobyt w miejscu docelowym i powrót, a W Słowenii są winiety 7-dniowe, w których zabraknie akurat jednego dnia na to by wrócić.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi