Margo87 napisał(a):A jak wpiszę w google maps trasę Spielfield Austria i Cvetlin Chorwacja i zaznaczę unikaj opłat i autostrad to jest szans, że mnie nie wpuści nawi w maliny i nie wyjadę na płatną drogą tylko przejadę przez Słowenię drogami lokalnymi. Dwa lata temu jechaliśmy Słowacja Węgry ale teraz Węgry mi nieco pozmieniały plany i humor też
Margo87 napisał(a):A jak wpiszę w google maps trasę Spielfield Austria i Cvetlin Chorwacja i zaznaczę unikaj opłat i autostrad to jest szans, że mnie nie wpuści nawi w maliny i nie wyjadę na płatną drogą tylko przejadę przez Słowenię drogami lokalnymi. Dwa lata temu jechaliśmy Słowacja Węgry ale teraz Węgry mi nieco pozmieniały plany i humor też
Emiki napisał(a):Margo87 napisał(a):A jak wpiszę w google maps trasę Spielfield Austria i Cvetlin Chorwacja i zaznaczę unikaj opłat i autostrad to jest szans, że mnie nie wpuści nawi w maliny i nie wyjadę na płatną drogą tylko przejadę przez Słowenię drogami lokalnymi. Dwa lata temu jechaliśmy Słowacja Węgry ale teraz Węgry mi nieco pozmieniały plany i humor też
Przed Grazz wpisz Mureck. Gdy przejedziesz granice wpisz Cvetlin i opcja unikaj opłat. Bez problemu doprowadzi Cię Google do celu bez opłat. Pb95 1euro w słowenii. 1.04 w Mureck 9.67kn w cro przy autostradzie, na wybrzeżu 9.10kn
Margo87 napisał(a):Emiki napisał(a):Margo87 napisał(a):A jak wpiszę w google maps trasę Spielfield Austria i Cvetlin Chorwacja i zaznaczę unikaj opłat i autostrad to jest szans, że mnie nie wpuści nawi w maliny i nie wyjadę na płatną drogą tylko przejadę przez Słowenię drogami lokalnymi. Dwa lata temu jechaliśmy Słowacja Węgry ale teraz Węgry mi nieco pozmieniały plany i humor też
Przed Grazz wpisz Mureck. Gdy przejedziesz granice wpisz Cvetlin i opcja unikaj opłat. Bez problemu doprowadzi Cię Google do celu bez opłat. Pb95 1euro w słowenii. 1.04 w Mureck 9.67kn w cro przy autostradzie, na wybrzeżu 9.10kn
Dziękuje bardzo, mam tylko obawy, że mnie przez ten Mureck nie wpuszczą na granicy bo niby tylko dla lokalnych
Margo87 napisał(a):Emiki napisał(a):Margo87 napisał(a):A jak wpiszę w google maps trasę Spielfield Austria i Cvetlin Chorwacja i zaznaczę unikaj opłat i autostrad to jest szans, że mnie nie wpuści nawi w maliny i nie wyjadę na płatną drogą tylko przejadę przez Słowenię drogami lokalnymi. Dwa lata temu jechaliśmy Słowacja Węgry ale teraz Węgry mi nieco pozmieniały plany i humor też
Dziękuje bardzo, mam tylko obawy, że mnie przez ten Mureck nie wpuszczą na granicy bo niby tylko dla lokalnych
MicheLLo napisał(a):Dołączę się.... w sobotę śmigam na cro, chciałbym oczywiście ominąć autostradę w Słowenii, ale martwi mnie ten zakaz przez Mureck. Druga sprawa... może głupia ale... tranzyt przez Austrię, mogę tankować czy nie? Pytam, dlatego, że w Słowenii przy opcji tranzytu jest na naszych stronach gov.pl opisane, że dopuszczone tankowanie a przy Austrii nie jest to opisane
warkot2003 napisał(a):Widzę, że wszyscy jadą od razu na Mureck. Ale chciałbym spytać czy wynika to z praktyki i faktu, że zwykłe przejście drogowe (równoległe do autostrady) w Spielfeld/Sentilj jest zamknięte dla turystów i istnieje większe ryzyko cofnięcia na autostradę? Ktoś to sprawdzał?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi