Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
franki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) franki » 23.08.2020 15:06

Dziś. Mureck 8.30. Cvetlin ok 10.00
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 23.08.2020 21:24

Ja już w Cro :) , granica w Rogatec-u przekroczona o 5 rano. Szybki skan dowodów i dalej - żadnych problemów.
Prawdziwy Polak
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prawdziwy Polak » 23.08.2020 21:42

Dariusz2617 napisał(a):Ja już w Cro :) , granica w Rogatec-u przekroczona o 5 rano. Szybki skan dowodów i dalej - żadnych problemów.

A jak tam łożysko? Wracasz na lawecie?
Jednak bieda niektórycha jest żałosna.
Złomem ale do Chorwacji.
Paska zmienia się co maxi 3 lata a nie biega dłużej. Najlepiej służbowego :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2020 22:22

Prawdziwy Polak napisał(a):
Dariusz2617 napisał(a):Ja już w Cro :) , granica w Rogatec-u przekroczona o 5 rano. Szybki skan dowodów i dalej - żadnych problemów.

Złomem ale do Chorwacji.
Paska zmienia się co maxi 3 lata a nie biega dłużej. Najlepiej służbowego :D :D :D

To ostatnie Twoje OT.
Po następnym kolejnego nie będzie. :idea:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 23.08.2020 22:29

Złomem ale do Chorwacji.

Jak zaczęli mieć Twoje posty w głębokim poważaniu to zacząłeś po pijaku się personalne wyżywac ?

Dariusz dzięki za info o możliwości przekraczania granic poza tzw. "korytarzem".
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 24.08.2020 09:46

Złomem ale do Chorwacji.

Widzisz, łożysko jeszcze się kręci :). jestem mechanikiem ale bez narzędzi tutaj :)i to jest najgorsze.
Muszę polegać na innych.
Co do auta im nowsze tym gorsze....mój starszy VW 18 letni- 10 razy zawiózł moją rodzinę do Cro i nigdy mnie nie zawiódł :) a nowy pokazuje jakość ostatnich lat.
To tyle dla Wyjaśnienia Tobie :)
Pozdro i obyś mógł zawsze jeździć nowymi autami :)
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 24.08.2020 09:47

kaeres napisał(a):

Złomem ale do Chorwacji.

Jak zaczęli mieć Twoje posty w głębokim poważaniu to zacząłeś po pijaku się personalne wyżywac ?

Dariusz dzięki za info o możliwości przekraczania granic poza tzw. "korytarzem".

Proszę, po to jest to forum :)
Mak1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mak1 » 24.08.2020 21:21

Gregoru napisał(a): Przejście Slo Aus - pełny luz - Austryjak pytał czy jedziemy z Chorwacji...

Na przejściuu SLO-AUS są kontrole :?:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 24.08.2020 23:48

Mak1 napisał(a):
Gregoru napisał(a): Przejście Slo Aus - pełny luz - Austryjak pytał czy jedziemy z Chorwacji...

Na przejściuu SLO-AUS są kontrole :?:

Tak. Koronawirusy "fruwają w powietrzu". :idea:
Wawo4
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wawo4 » 27.08.2020 21:00

Jechałem dziś w kierunku Polski przez Mursko i Lendave.
W Mursko tylko skan dowodów. Na granicy nikogo poza mną w przeciwnym kierunku też nikogo. Lendava Petrol 1 euro 95.
W Redics na granicy poza tirami też nikogo. Schengen wiec przejechałem bez zatrzymywania.
warkot2003
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) warkot2003 » 28.08.2020 17:53

Właśnie znalazłem informację o zamknięciu granicy Węgier od 1 września - wygląda na to. że trzeba będzie jechać i wracać przez Słowenię. Nie uśmiecha mi się autostrada słoweńska. Dlatego liczę na bezpośrednie relacje z przejazdu przez Mureck i Cvetin. Wyjeżdżam 3 września. Chociaż widząc dynamikę zdarzeń to już sam nie wiem czy w ogóle pojadę.
Dariusz2617
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dariusz2617 » 28.08.2020 20:51

warkot2003 napisał(a):Właśnie znalazłem informację o zamknięciu granicy Węgier od 1 września - wygląda na to. że trzeba będzie jechać i wracać przez Słowenię. Nie uśmiecha mi się autostrada słoweńska. Dlatego liczę na bezpośrednie relacje z przejazdu przez Mureck i Cvetin. Wyjeżdżam 3 września. Chociaż widząc dynamikę zdarzeń to już sam nie wiem czy w ogóle pojadę.

objazd Słowenii robiłem teraz tak:
https://goo.gl/maps/e2WQAzqkbRvPoPz46

i tak będę wracał.Droga spokojna i bez problemów na granicy SLO/CRO
norbeeert
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) norbeeert » 28.08.2020 23:12

Wczoraj wracałem z Chorwacji. Zjechałem na węźle Đurmanec. Na przejściu w Cvetlin byłem około 13:00. Odprawa na bieżąco. Szybkie sprawdzenie dowodów i dalej na Mureck. W Trate też bez kolejek. Zapytali nas skąd wracamy, zmierzyli wszystkim temperaturę i kazali jechać. Po drodze w Słowenii zatrzymaliśmy się jeszcze na stacji Petrol w Ptuj ul. Ormoška cesta 26b (benzyna 1l/1EUR) oraz na obiad w restauracji Gostinstvo Švarc w miejscowości Radehova (szczerze polecam).
chwileulotne85
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chwileulotne85 » 29.08.2020 07:35

Dariusz2617 napisał(a):
warkot2003 napisał(a):Właśnie znalazłem informację o zamknięciu granicy Węgier od 1 września - wygląda na to. że trzeba będzie jechać i wracać przez Słowenię. Nie uśmiecha mi się autostrada słoweńska. Dlatego liczę na bezpośrednie relacje z przejazdu przez Mureck i Cvetin. Wyjeżdżam 3 września. Chociaż widząc dynamikę zdarzeń to już sam nie wiem czy w ogóle pojadę.

objazd Słowenii robiłem teraz tak:
https://goo.gl/maps/e2WQAzqkbRvPoPz46

i tak będę wracał.Droga spokojna i bez problemów na granicy SLO/CRO

Podłączam się. Pokazuje mi na Google maps że odcinki płatne.
franki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) franki » 29.08.2020 07:44

Bo w ustawieniach map trzeba zaznaczyć unikam opłat i autostrad
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 303
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone