paulr napisał(a):kaliszanka napisał(a):Można w obecnej sytuacji bez problemu ominąć płatną autostradę w Słowenii?
Zawsze można i będzie można, trzeba się tylko zastanowić czy warto:)
W dobie korków na granicy SLO-HR ...... OCZYWIŚCIE.
paulr napisał(a):kaliszanka napisał(a):Można w obecnej sytuacji bez problemu ominąć płatną autostradę w Słowenii?
Zawsze można i będzie można, trzeba się tylko zastanowić czy warto:)
desloch napisał(a):Cześć,
Nam się nie udało ani paru samochodom przed nami. Przejazd tam 8 lipca 2020 ok 3 w nocy.
Policjant zapytał mnie czy znasz niemiecki, powiedziałem że nie, to poprosił abym wysiał z auta, pokazał tablicę na której pisze po angielsku że mogą tylko aus i slo i mamy zawracać.
Po stracie ok 1h nie ryzykowaliśmy przejazdu kolejnym nieoficjalnym przejściem.
Stacja Temmel blisko Murcek
ON 0,94 e
95 1,02 e
w chorwacji
95 ok 9 kun
desloch napisał(a):postanowiłem się zarejestrować aby powiedzieć nt. przejazdu Mureck -Trate.
Nam się nie udało ani paru samochodom przed nami. Przejazd tam 8 lipca 2020 ok 3 w nocy.
valverde20 napisał(a):zawsze można w Ptuju zjechać z autostrady na Cvetlin...
jankeswilga napisał(a):A czy ktoś przejeżdżał ostatnio przez przejście w Bad Radkersburg, ciekawe czy tam przepuszczają. Jadę 19 lipca, Vivaro, wolałbym ominąć autostradę w Słowenii niż płacić 60 Eurasów
kaeres napisał(a):jankeswilga napisał(a):A czy ktoś przejeżdżał ostatnio przez przejście w Bad Radkersburg, ciekawe czy tam przepuszczają. Jadę 19 lipca, Vivaro, wolałbym ominąć autostradę w Słowenii niż płacić 60 Eurasów
Jest wszystko pootwierane. W Omrož jedynie jest po nowemu ale podobno nawigacja google dobrze prowadzi.
Co do Mureck-Trate to jestem w szoku, że tam kogoś zatrzymano tydzień temu :O
Pisali tutaj, że przejazd bez problemów.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi