O godz 4.30 wyjechaliśmy do Cro. Oczywiście przez autostradę.
Aut może że 20 ale ani jedni ani drudzy nie brali dokumentów tylko machali by jechać. Obie granice płynnie i szybko.
Teraz Justa prowadzi a ja odpoczywam
biagggio napisał(a):kropkaPl napisał(a):Witam. Gdzie kupie winiete na Austrie wracajac z Cro jadac objazdem wjezdzajac do Austrii w Mureck?
Na stacji benzynowej. Jest kilka po drodze do autostrady, bo zakładam, że dalej jedziesz na Graz.
kropkaPl napisał(a):Witam. Gdzie kupie winiete na Austrie wracajac z Cro jadac objazdem wjezdzajac do Austrii w Mureck?
beticz napisał(a):Witam,
Będziemy jechali w sobotę z Wenecji do miejscowości Fazana. Mąż zastanawia się czy warto omijać autostrady na tym odcinku, zarówno na całej drodze przez Włochy wzdłuż wybrzeża, albo przynajmniej na odcinku samej Słowenii ( przez miejscowości Krvavi Potok/Kozina//Crni Kal//Kubed/Socerga). Ja mam obawy czy przypadkiem, gdzieś na Słowenii nie czeka nas jakaś niespodzianka i nie złapiemy mandatu. Nie wspomnę, że i czasowo i droga dłuższa. Kto ma doświadczenie ze Słowenią, czy warto "porywać" się na te 15 euro oszczędności, no chyba, że uciekniemy z opłatami na odcinku Włoskim. Będę wdzięczna za sugestie.
kropkaPl napisał(a):Witam. Gdzie kupie winiete na Austrie wracajac z Cro jadac objazdem wjezdzajac do Austrii w Mureck?
mattom napisał(a):
Teraz pytanie do bardziej ogarniętych - zjeżdżając na węźle Durmanec jedziemy cały czas wzdłuż autostrady i na rozwidleniu możemy na nią wrócić, a właściwie na przejście graniczne - przynajmniej tak widziałem na znaku - czy nie jest to trochę cwaniacki sposób na ominięcie korków i wylot prosto na przejściu granicznym?
No i na koniec - objazd sprawdzony - aczkolwiek jeżeli jest to wybór czysto ekonomiczny - dla zaoszczędzenia 15 euro - nie polecam. Jeżeli jest spowodowany korkami na granicy - można próbować, ale i w piątek stalismy kilkanaście minut - więc domyślam się, że obecnie trwa tam też armagedon. No i nie wiem czy objazd przez Bad Rakensburg? nie byłby zdecydowanie najlepszą opcją - gdybym nie miał paliwa wyliczonego do Temmel, to chyba bym próbował właśnie te wersji.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi