Janusz Bajcer napisał(a):Czy Wy wiecie w jakim wątku piszecie posty
Ja wiem - objazd autostrady w Słowenii. Ja wymieniłem kilka postów z kolegą Wielbiciel który zaproponował objazd autostrady w Słowenii więc nie wiem w czym problem..
endryu napisał(a):rocker napisał(a):do mego wyjazdu już tylko 29dni (tak już odliczam ) i śledzę tutaj tę dyskusję. Planuję jechać trasą jaką ostatnio wybiera większość forumowiczów, czyli ze Spiefield na Cvetlin. Mam tylko jedno pytanie, na które nie umiem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, czy są tam jakieś ograniczenia nocne (wiem UE, głupie pytanie). Będę tam ok 2-3 nad ranem.
Całodobowy fotoradar w Lichendorf (ale o tym było już nie raz. Tzn. błyska i wysyła widokówki)
raval82 napisał(a):witam wszystkich,
jak co roku mam dylemat, którędy do Cro. Tylko raz leciałem przez Austrię i Słowenię i pamiętam, że w nocy szukałem drogi i jadąc z małym dzieckiem zdecydowałem, że kolejnym razem wybiorę inną drogę. I tak, kilkukrotnie potem jeździłem przez Węgry, omijając Słowenię.
W tym roku, po kilku ostatnich przygodach z wbiegającą zwierzyną na Węgrzech (zawsze jadę nocą) kupiłem winiety na Czechy, Austrię i mam dylemat czy na Słowenii zapłacić za drogi czy szukać objazdów? Zdecydowałem (po przeczytaniu kilkunastu stron wątku;)), że podejmę decyzję przed wjazdem do Słowenii.
Natomiast fajnie byłoby mieć na bieżąco info jak wygląda sytuacja na drogach na całej trasie. Napiszcie czy jeździcie cały czas na GoogleMaps on-line ? Ja zwykle jeździłem na off-line i od czasu do czasu przełączałem się na on-line, aby sprawdzić czy są jakieś zdarzenia na drodze. Najchętniej byłbym jednak cały czas on, natomiast czy ktoś z Was tak jeździ ?? ile mapy zabiorą danych (ile zapłacę;)) gydbym był cały czas on-line ?
Z góry dzięki za pomoc.
Dedeusz napisał(a):
Witam. Też jeżdżę offline i co pewien czas włączam na chwilę aby sobie zaktualizowało. Zjedz z autostrady do Murecka tam wbij sobie Cvetlin przejście lub zaznacz punkt na mapie. Przejdziesz bezproblemowo offline zaoszczędzisz 30 ojro i nie będziesz gnił w korku
Garo&Justa napisał(a):[...]
A najlepiej kup Sygic z dożywotnią gwarą, cala Europa za 60 zl, masz korki na żywo itp
[...]
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi