Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja
napisał(a) valverde20 » 14.07.2019 17:56
Własne e wróciłem z Cro i mam spostrzeżenia co do objazdu przez Cvetlin. Sam kupiłem winiete miesięczna na Slowenię. W drodze nad Adriatyk jechałem autostradą cały czas, korek w Macelj był nieduży, na 15-20 minut. Choć to pewnie dlatego że to był poniedziałek. Wracałam w sobotę i w Macelj na granicy był armagedon, więc GM pokierowaly mnie same na Cvetlin.
I do sedna, jeśli chcecie jechać pierwszy raz tym przejściem: Jeśli nie macie małych dzieci lub dzieci z chorobą lokomocyjna, jeśli jedziecie zwykłym autem osobowym lub busem (bez przyczep, łodek i kempingów na haku) to jak najbardziej jedźcie na Cvetlin.
Mój synek miał przygody związane z bardo kręta droga do tego przejścia, a żonę też już mdliło
co do drugiej kwestii - osobiście widziałem trzy auta (z kempingiem na haku, z motorówka i samego kampera) które miały mega problemy żeby wyrobić na ostrych zakrętach, dodatkowo idących w górę lub dół. Szczególnie na odcinku chorwackim tuż przy przejściu, gdzie drogę zwezały auta stojące w kolejce w drugą stronę. IMO lepiej dostać swoje w Macelj lub jechać na Omroz