MZiobro napisał(a):Aż tak to nie....taka gorsza połatana krajowa...
Nie warto objeżdzac autostrady w Sloweni , szkoda auta i nerwów . Duzo nie zaoszczedzicie
MZiobro napisał(a):Aż tak to nie....taka gorsza połatana krajowa...
Karol.sz@vp.pl napisał(a):MZiobro napisał(a):Aż tak to nie....taka gorsza połatana krajowa...
Nie warto objeżdzac autostrady w Sloweni , szkoda auta i nerwów . Duzo nie zaoszczedzicie
Karol.sz@vp.pl napisał(a):Nie warto objeżdzac autostrady w Sloweni , szkoda auta i nerwów . Duzo nie zaoszczedzicie
String napisał(a):Przez kilka lat objeżdżałem autostradę w Słowenii, jednak w zeszłym roku po raz pierwszy z Wiednia (pit stop z noclegiem) wyjechałem na Peljesac na noc. Zdecydowałem się jechać słoweńską autostradą... i powiem Wam że w tym roku również zamierzam odżałować ponownie 30€ na winietę. Szast-prast przeleciałem przez Słowenię lekko zwalniając na ostatnim odcinku budowanej autostrady, krótki postój w Gornji Macelj na sprawdzenie dowodów.
Jestem w stanie zrozumieć tych co objeżdżają MLP - ja jednak uznałem że objazd nocą nie gwarantuje żadnych widoków - wzrasta jednak ryzyko nieprzewidzianych przygód oraz korek na Cvetlinie. Także wydaje mi się, każdy musi zrobić sobie bilans zysków i strat i wybrać najlepszą dla niego opcję. Dla mnie MLP zostaje niezapomnianym wspomnieniem, gdyż wypadam z fanklubu Szerokości.
kaeres napisał(a):Dopóki Chorwacja jest poza Schengen to w zależności od farta możesz przejechać przez granicę w locie albo stać na granicy i z inwestycji 15e aby było szybko i gładko będą nici.
Ja jeździłem do Chorwacji 4x więc trasę pokonywałem 8x.
Wystarczył jeden raz abym w zeszłym roku dostał w kość na objazdach MLP i już nigdy. A wówczas nawet na granicy było zatwardzenie na 1,5-2h .... o 4 rano.
Ja też odpadam z klubu MLP ale idę do klubu Omrož-Bad Radkersburg bo wracałem w zeszłym roku i jest bajka.
Szczególnie puściutki kawałek A4 z Zagrzebia/Lučko do Varaždin.
String napisał(a):A odkąd jadę na noc w tygodniu (nie na weekend) to nie martwię się dokładnie niczym Dobrej podróży życzę - ja ruszam w następną sobotę, na spokojnie do Wiednia a potem...
Pik71 napisał(a):Cześć.
Proszę o informacje czemu ten wariant jest mało popularny ? Czasowo podobny, a jakość drogi dobra.
https://tiny.pl/tcp31
Pik71 napisał(a):Cześć.
Proszę o informacje czemu ten wariant jest mało popularny ? Czasowo podobny, a jakość drogi dobra.
https://tiny.pl/tcp31
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi