Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja
napisał(a) m@rek » 05.05.2019 19:54
Pääkäyttäjä napisał(a):yabko napisał(a):A to ciekawostka
Ciekawe jak się to ma aktualnie, na mapce DARS widać, że odcinek od ronda za mostem jest oznaczony jako płatny.
W razie czego zawsze pozostaje drugi most
ptuj_most.jpg
Z tego co pamiętam, to płatny odcinek był już przed wjechaniem na most a na mapce zaznaczona jest autostrada. Z drugiej strony, nawigacja mapy.cz przy unikaniu opłat, wybiera trasę przez most i dopiero na pierwszym rondzie nakazuje zjazd przed płatnym odcinkiem.
DARS: ci co mają burdel w oznaczeniu a piszą co innego
Pääkäyttäjä, ale że Ty ... zaskoczyłeś mnie
Wiem że mamy 2019 ale co takiego na tym odcinku objazdu (nowy most w Ptuj) zmieniło się w stosunku do 2018
Twój opis objazdu
na 2018 (swoją drogą chyba nadal aktualny za wyjątkiem wjazdu na autostradę w Podlehnik) prowadzi właśnie przez most i dalej do ronda.
Jechałem tym mostem (jak i pewnie wielu innych forumowiczów) w 2018. Most i odcinek do ronda był bezpłatny i pewnie nadal jest, nie stwierdziłem oznakowania które wskazywałoby że jest inaczej.
Przyjmuję argumentację błędnego tłumaczenia (a może nawet celowej pomyłki w pisowni angielskiej). Przemawia do mnie argument że wprowadzenie opłaty na tym odcinku (most + dojazd do ronda) byłoby nielogiczne.
Jeżdżę tym objazdem od 7 lat. Ostatnimi czasy robi się mocno "przekombinowany" i dlatego w tym roku rozważam trasę przez Węgry. Jedyne co może mnie skłonić do dochowania tradycji to sentyment, "bezpieczne" Austriackie autostrady i ... jeszcze parę innych.
Pozwolicie że nadal będę siedział w ostatnim rzędzie i z niecierpliwością obserwował rozwój tego wątku. Mam nadzieję że po weekendzie majowym pojawią się nowe doniesienia, interesujące wątki i warianty tego objazdu
Pozdrawiam,
m@rek