sito_zabrze napisał(a):Na stronach zarządcy można sprawdzić to raz
Dwa to nie wiem jakich algorytmów używa google do obliczania tras , trzeba by do nich napisać
Ja zawsze jezdze tak samo, Mikulov, Wiedeń, Graz, Macelj, Zagrzeb i do końca juz autostradą. Mimo to google juz pare razy chcialo mnje wysłać przez kukurydze zeby zaoszczędzić 5 minut.... w zeszlym roku jechalem w czerwcu w nocy i chcialo mnie w Czechach wywalić z trasy na Brno przez jakieś pipidówy bo bylo tam zwężenie z dwóch pasów na jeden. To nie kwestia mądrzenia się tylko pokazania ze musimy tez podczas drogi myśleć i nie ufać urządzeniom.
Jezeli google zmieniło z A4 na inną trase to moze akurat na bramkach byl bajzel na godzine stania ?
yabko napisał(a):Czy ktoś miał okazję przejechać tym przejściem? Zakładam że dojeżdżam do Podlehnika standardowym objazdem M>L>P
yabko napisał(a):Czy ktoś miał okazję przejechać tym przejściem? Zakładam że dojeżdżam do Podlehnika standardowym objazdem M>L>P
RadamiaN napisał(a):yabko napisał(a):Czy ktoś miał okazję przejechać tym przejściem? Zakładam że dojeżdżam do Podlehnika standardowym objazdem M>L>P
tylko tak dorzucę do standardowego objazdu MLP - wg. tego co na nowej mapce z dars.si to wygląda, na to, że przejazd przez ten drugi most jest już objęty winietą i trzeba jechać tym pierwszym mostem przez centrum Ptuja?
...nie jechałem w tym roku, więc w formie pytania.
sviva napisał(a):RadamiaN napisał(a):yabko napisał(a):Czy ktoś miał okazję przejechać tym przejściem? Zakładam że dojeżdżam do Podlehnika standardowym objazdem M>L>P
tylko tak dorzucę do standardowego objazdu MLP - wg. tego co na nowej mapce z dars.si to wygląda, na to, że przejazd przez ten drugi most jest już objęty winietą i trzeba jechać tym pierwszym mostem przez centrum Ptuja?
...nie jechałem w tym roku, więc w formie pytania.
Chyba trzeba jechać dalej na Cvetlin bo ponoć Słoweńcy coś zamieszali z drogami i można się naciąć ostro w Ptuju.
Till September 2018 the vignette is not obligatory for motorway section Hajdina – Ptuj (Puchov most) in both direction. Because of the reconstruction of most čez Dravo.
Pik71 napisał(a):...wiec objeżdżam ale innym wariantem.
corsarz napisał(a):Pik71 napisał(a):...wiec objeżdżam ale innym wariantem.
Niby spoko ale na rondzie przy autostradzie przed Maribor obowiązuje winieta, więc ryzykujesz mandat.
Jednak to nie ten wątek, doczytaj sobie w temacie objazd M-L-P
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi