ziemniak napisał(a):Czy Podlehnik jest ostatnim wjazdem na przyszłą autostradę?
Ostatnim.
Konradk napisał(a):Objeżdżałem autostradę w Słowenii dwukrotnie w nocy 2/3 i 18/19 września przez Maribor. Uważnie przyglądałem się na rondzie Pesnica i nie widziałem oznaczeń, że przejazd przez samo rondo wymaga winiety, natomiast wyraźnie oznaczone były płatne zjazdy.
Być może od września "naprawiony" zostały dotychczasowy absurd.
Osobiście jednak następnym razem chyba będę już jechał autostradą przez Słowenię. Jeśli autostrada będzie prowadziła do samej granicy to wydaje mi się, że jej objeżdżanie przestanie być opłacalne.
Janusz Bajcer napisał(a):Przepustowość się zwiększy po wejściu Chorwacji do strefy Schengen.
ziemniak napisał(a):Czy Podlehnik jest ostatnim wjazdem na przyszłą autostradę?
Zawsze granicę przekraczam nocą i nie przyglądałem się jak wygląda tam sprawa,
ale chyba tam nie da się wjechać boczną drogą, tak jak wskazuje google.maps?
Granicę przekraczamy z środy na czwartek i muszę rozważyć opcję gdyby DARS wprowadził
płatny odcinek A od Podhlenik tzn. czy wtedy cisnąć równoległą drogą do granicy
czy pojechać na przejście Zgornji Leskovec - Cvetlin, z którego już kiedyś
korzystałem gdy był duży korek na granicy Gruškovje – Macelj?
deauville napisał(a):piotrulex napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Przepustowość się zwiększy po wejściu Chorwacji do strefy Schengen.
Znana jest natomiast data ukończenia autostrady
Ujawnij skoro data znana.
piotrulex napisał(a):deauville napisał(a):piotrulex napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Przepustowość się zwiększy po wejściu Chorwacji do strefy Schengen.
To żadna tajemnica, tu nic "ujawniać" nie trzeba
Ostatnia jaką wyczytałem to "jesień 2018"
To mi wystarczyło aby wiedzieć, że w sezonie urlopowym 2018 mnie to nie dotyczy
Nie jestem na bieżąco gdyż teraz mnie to nie interesuje. Jak mi nic nowego w oko nie wpadnie do czerwca 2019 to wtedy poszukam
deauville napisał(a):piotrulex napisał(a):deauville napisał(a):piotrulex napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Przepustowość się zwiększy po wejściu Chorwacji do strefy Schengen.
To żadna tajemnica, tu nic "ujawniać" nie trzeba
Ostatnia jaką wyczytałem to "jesień 2018"
To mi wystarczyło aby wiedzieć, że w sezonie urlopowym 2018 mnie to nie dotyczy
Nie jestem na bieżąco gdyż teraz mnie to nie interesuje. Jak mi nic nowego w oko nie wpadnie do czerwca 2019 to wtedy poszukam
"jesień 2018" to nie data. To przedział czasowy i do dość rozległy ...
DARS.si napisał(a):On Tuesday, 25 September 2018, 09:45:11 CEST, DARS Info <infodars@dars.si> wrote:
Dear,
there is no change for vignette system. Sign was moved near Pesnica roundabout because of new DarsGo system.
Best regards,
Romana Duša
Communications
ziemniak napisał(a):
Jak osoby omijające płatne drogi dotychczas jeździły, przez to rondo?
Rondo chyba można jeszcze ominąć w ten sposób, bo na street wiev nie zauważyłem tam zakazu wjazdu.
Jutro wyjeżdżamy, a google.maps ominięcie płatnej drogi wskazuje właśnie przez to rondo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi