Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
przetyc
Autostopowicz
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) przetyc » 03.08.2018 11:07

Poczytałem ten wątek i kilka innych i za każdym razem jest informacja, że ostatni odcinek między Podlehnik - granica CRO będzie płatny od JESIENI 2018. A wie ktoś kiedy konkretnie, jaka data?? W drugiej połowie września będę wracał z CRO i się zastanawiam bo kalendarzowa jesień od 23.09 sie zaczyna...
bonovox75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonovox75 » 03.08.2018 18:33

bonovox75 napisał(a):Mili Państwo,

w tym roku również planuję w drodze do CRO objazd autostrady w SLO. Wyjazd z PL z soboty na niedzielę w połowie sierpnia. Na granicy SLO/CRO planuję być w okolicach godziny 1-2 nad ranem w niedzielę. Do tej pory jeździłem takimi trasami (objazdami):

1) MLP-Cv

MLP-Cv

2) Bad Radkersburg-Ormoż

BR-O

A w tym roku zastanawiam się nad takim wariantem:

3) "nowa trasa" Austria-Węgry(bez winiety)-SLO-CRO

AUT-HUN-SLO

Czy ktoś z Was jechał wariantem "3"? Czasowo oraz kilometrowo ciekawa propozycja. Do rozważenia. Ale tak jak wspomniałem wyżej, do tej pory nie jeździłem.

Proszę o opinie/sugestie.

Dzięki.

podbijam - Ktoś, Coś w temacie wariantu nr 3? Taki objazd autostrad w Słowenii ktoś realizował?
trisz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trisz » 03.08.2018 21:27

Witam,
Szybkie pytanie: czy odcinek od Redics do Mursko Sredice jadąc przez Lendavę drogą 109 nadal nie wymaga winiety? Jechaliśmy tak 4 lata temu, ale teraz jakoś jednoznacznie nie mogę się doszukać takiej informacji ...
Dzięki za wskazówki
chorwamar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) chorwamar » 03.08.2018 21:29

Dziwne pytanie, skoro jedziesz zwykłą drogą 109 a nie autostradą ani ekspresówką to nie może być płatny...
SebM
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebM » 03.08.2018 23:01

Jechałem 3.08 o 2 rano w Mureck dalej bez problemów przez Lenart i Ptuj. Co prawda na drodze Trate Lenart był znak zakazu, ale pojechałem dalej :D
Zerwany asfalt, ale twardo. Bez problemów przejechałem. Co prawda stały tam maszyny budowlane, więc w dzień może się nie udać, ale nocą powinno być ok. Na części tej trasy już nowy asfalt. Jest co prawda objazd, ale podobno dziurawy :D
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 04.08.2018 06:13

SebM napisał(a):Co prawda na drodze Trate Lenart był znak zakazu, ale pojechałem dalej :D

Brawo TY! Jesteś bohaterem! Był zakaz ale co mi tam, on na pewno nie był dla mnie...I jeszcze się chwalić. Szkoda, że Cie dam nie dołapali i dla zasady parę euro mandatu nie wlepili.

PS. Poza tym to mam nadzieje, że dotarłeś szczęśliwie i wakacje są udane :)
trisz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trisz » 04.08.2018 06:25

chorwamar napisał(a):Dziwne pytanie, skoro jedziesz zwykłą drogą 109 a nie autostradą ani ekspresówką to nie może być płatny...

Pytałam dlatego gdyż mam wątpliwość co do krótkiego odcinka tuż za granicą z Węgrami. Rozumiem, że autostrada H7 zaczyna się tuż za rondem dopiero i jeśli na rondzie zjadę na Glavna ulica to nie mam się czego obawiać bez winiety. Dziękuje za doprecyzowanie.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 04.08.2018 07:44

SebM, załamałeś mnie...
SebM
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebM » 04.08.2018 08:41

toomas napisał(a):
SebM napisał(a):Co prawda na drodze Trate Lenart był znak zakazu, ale pojechałem dalej :D

Brawo TY! Jesteś bohaterem! Był zakaz ale co mi tam, on na pewno nie był dla mnie...I jeszcze się chwalić. Szkoda, że Cie dam nie dołapali i dla zasady parę euro mandatu nie wlepili.

PS. Poza tym to mam nadzieje, że dotarłeś szczęśliwie i wakacje są udane :)

Pod zakazem opis, że nie dotyczy dojazdu do posesji... Do jakiejś zawsze się jedzie...
Ale widać że prawdziwy Polak się w Tobie odzywa...
Pozdrawiam, i mam nadzieję że na wakacje w końcu pojedziesz, a nie tylko na forum :D
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 04.08.2018 08:53

Ale nie czepiaj się bo zrobiłeś źle i jeszcze tego bronisz.
slavko_poz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko_poz » 04.08.2018 09:52

Witajcie, 9 sierpnia planuję wyjazd z Poznania do Orebic.
Proszę o informację czy taka trasa będzie ok?
Głównie chodzi mi o objazd płatnych dróg w Słowenii

https://goo.gl/cPeHoz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.08.2018 10:02

slavko_poz napisał(a):Witajcie, 9 sierpnia planuję wyjazd z Poznania do Orebic.
Proszę o informację czy taka trasa będzie ok?
Głównie chodzi mi o objazd płatnych dróg w Słowenii

Jest jak najbardziej ok :wink: Od kilku lat jeżdżę taką trasą przez Austrię i Słowenię.
Radzę jeszcze w czasie drogi sprawdzić ruch pomiędzy Podlehnik a granicą i jeśli będzie się mocno korkowało wybrać taki wariant https://goo.gl/maps/gFbTbDGm9Hp
slavko_poz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko_poz » 04.08.2018 10:16

Dziękuję bardzo!
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 04.08.2018 12:12

SebM napisał(a):
Pod zakazem opis, że nie dotyczy dojazdu do posesji... Do jakiejś zawsze się jedzie...

A Ty do jakiej posesji jechałeś, że ten zakaz zignorowałeś?
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 04.08.2018 12:17

dids76 napisał(a):
slavko_poz napisał(a):Witajcie, 9 sierpnia planuję wyjazd z Poznania do Orebic.

...Radzę jeszcze w czasie drogi sprawdzić ruch pomiędzy Podlehnik a granicą i jeśli będzie się mocno korkowało wybrać taki wariant https://goo.gl/maps/gFbTbDGm9Hp

Albo tak https://goo.gl/maps/mTqW5ugWmt42
Albo jeszcze tak https://goo.gl/maps/MHmUHFgichE2

Możliwości jest kilka :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 216
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone