Wojtas2010 napisał(a):Zgadzam się że rondo było opisywane. Jako świeżak przeczytałem tegoroczny wątek, wiem jak na wysokości miejscowości Podlehnik wjechać na autostradę żeby uniknąć opłaty, że rondo jadąc bezpłatną i zjeżdżając w bezpłatną też powinno być bezpłatne. Ja chciałem zapytać czy przejazd tą trasą zakładając, że będę między 3 a 4 rano w Spielfeld to dobry pomysł czy raczej nie i już wcześniej szukać alternatywy, a jeśli tak to jakiej? Przez Bad Radkersburg – Ormoż, czy innej ? Proszę starych wyjadaczy o wyrozumiałość i podpowiedzi.
Wojtas2010 napisał(a):Witam Wszystkich Cromaniaków. Mam pytanie do doświadczonych forumowiczów o trasę. W zeszłym roku jechałem objazdem MLP w tym roku mam dylemat więc zapytam czy będąc w Spielfeld około 3 nad ranem w piątek ( z Katowic wyruszam w czwartek 02.08 o 20) proponowana niżej trasa Waszym zdaniem będzie ok, czy wybrać inną ? Chciałbym uniknąć Słoweńskiej winiety.
https://www.google.pl/maps/dir/Spielfel ... e0!5m1!1e1
Wojtas2010 napisał(a):Prot666 rozumiem że w Gornji Macelj mam być przed 6 rano ?
Wojtas2010 napisał(a):Kolejne pytanie do doświadczonych Cromaniaków, czy przekraczając granicę Austria/ Słowenia autostradą A9 jest zjazd którym mogę zjechać w Słowenii żeby nie płacić winiety ? Jeśli tak to mogę prosić o linka na którym ten zjazd będzie zaznaczony ? Jeśli nie da się zjechać to gdzie w Austrii powinienem zjechać ?
Z góry dzięki
Wojtas2010 napisał(a):Prot666 rozumiem że w Gornji Macelj mam być przed 6 rano ?
Wojtas2010 napisał(a):Kolejne pytanie do doświadczonych Cromaniaków, czy przekraczając granicę Austria/ Słowenia autostradą A9 jest zjazd którym mogę zjechać w Słowenii żeby nie płacić winiety ? Jeśli tak to mogę prosić o linka na którym ten zjazd będzie zaznaczony ? Jeśli nie da się zjechać to gdzie w Austrii powinienem zjechać ?
Z góry dzięki
endryu napisał(a):Wojtas2010 napisał(a):Kolejne pytanie do doświadczonych Cromaniaków, czy przekraczając granicę Austria/ Słowenia autostradą A9 jest zjazd którym mogę zjechać w Słowenii żeby nie płacić winiety ? Jeśli tak to mogę prosić o linka na którym ten zjazd będzie zaznaczony ? Jeśli nie da się zjechać to gdzie w Austrii powinienem zjechać ?
Z góry dzięki
Otwórz przynajmniej jedno oko i spójrz na początek trasy ze swojego linku. Zjazd 228. Albo asekuracyjnie 226.
Prot666 napisał(a):...Jeśli już miałbym zjeżdżać z autostrady wczęsniej, to w ogóle przed tymi robotami drogowymi przed Spielfeld, które ciagną się na odcinku prawie 9 km. Nie wiem jak długo potrwają i jak długo trwa kulanie sie przez ten odcinek. Ja mam jeszcze czas, więc będę obserował.
pozdr
Prot
Wojtas2010 napisał(a):Zgadzam się że rondo było opisywane. Jako świeżak przeczytałem tegoroczny wątek, wiem jak na wysokości miejscowości Podlehnik wjechać na autostradę żeby uniknąć opłaty, że rondo jadąc bezpłatną i zjeżdżając w bezpłatną też powinno być bezpłatne. Ja chciałem zapytać czy przejazd tą trasą zakładając, że będę między 3 a 4 rano w Spielfeld to dobry pomysł czy raczej nie i już wcześniej szukać alternatywy, a jeśli tak to jakiej? Przez Bad Radkersburg – Ormoż, czy innej ? Proszę starych wyjadaczy o wyrozumiałość i podpowiedzi.
Z góry dzięki
chorwamar napisał(a):Wojtas2010 napisał(a):Kolejne pytanie do doświadczonych Cromaniaków, czy przekraczając granicę Austria/ Słowenia autostradą A9 jest zjazd którym mogę zjechać w Słowenii żeby nie płacić winiety ? Jeśli tak to mogę prosić o linka na którym ten zjazd będzie zaznaczony ? Jeśli nie da się zjechać to gdzie w Austrii powinienem zjechać ?
Z góry dzięki
Naprawdę mam problem z racjonalnym wytłumaczeniem Twoich pytań.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi