Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2018 22:12

Pisalem dobre kilka miesiecy temu,ze objazd M-L-P nie ma sensu i wtedy polecialy na moja glowe gromy 8)

Bylo swiete oburzenie, bo naruszono dogmat o nakazie korzystania z tego objazdu :D

No i okazuje sie,ze wyszlo na moje :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2018 22:22

Eger napisał(a):Bylo swiete oburzenie, bo naruszono dogmat o nakazie korzystania z tego objazdu :D

Możesz zacytować posty z nakazem jeżdżenia tym objazdem... :?:
plech
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) plech » 29.07.2018 22:51

Jechałem w sobotę (14lipca), Spielfeld - Maribor-Dobovec pri Rogatcu
Nigdzie nie miałem problemu .Na kierunku Dobovec pri Rogatcu droga czasem była wąska. W sobotę na granicy stałem z 45 minut. Jechałem z nawigacją googla. Z rok temu z nawigacją here zjechałem w ilz na varazdin . Później nastałem się w korku z godzine na autostradzie z kierunku węgry zagrzeb. Jeżeli porównać odcinki w Austri i Słowenii to pierwsza trasa łatwiejsza. W sobotę powrót
rozważam :
przez cvetlin lub Dobovec pri Rogatcu dalej Maribor ....
ewentualnie węgry
Nocleg mam wykupiony w Wiedniu (zwiedzanie)
Kiedyś jeździłem też objazdem mureck , ptuj ...
chorwamar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) chorwamar » 29.07.2018 23:55

Eger napisał(a):Pisalem dobre kilka miesiecy temu,ze objazd M-L-P nie ma sensu i wtedy polecialy na moja glowe gromy 8)

Bylo swiete oburzenie, bo naruszono dogmat o nakazie korzystania z tego objazdu :D

Dobre kilka miesięcy temu to wg mnie objazd miał sens, gorzej jest tego lata kiedy są objazdy objazdów...
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 30.07.2018 10:25

chorwamar napisał(a):
Eger napisał(a):Pisalem dobre kilka miesiecy temu,ze objazd M-L-P nie ma sensu i wtedy polecialy na moja glowe gromy 8)

Dobre kilka miesięcy temu to wg mnie objazd miał sens, gorzej jest tego lata kiedy są objazdy objazdów...

Święta prawda:), kilka miesięcy temu trzeba było jechać w ciemno.
Droga prosta jak drut do tego tankowanie po drodze.
Dopiero teraz można się zastanawiać jak są objazdy objazdów :)
elfik44
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elfik44 » 30.07.2018 12:42

Hej

Doczytałam, faktycznie jest o tym na forum. Tylko ja gapa myślałam że to przed Mureck. Jak kogoś zdenerwowałam swoim pytaniem, to sorry.
Ostatnio edytowano 30.07.2018 14:03 przez elfik44, łącznie edytowano 1 raz
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 30.07.2018 13:26

elfik44 napisał(a):Hej

Czy ktoś coś wie na temat remontu trasy na zdjęciu. Ponoć jak przejeżdżasz most w Mureck to droga na Lenart w prawo za rzeką jest zamknięta??

Hellloooołłłłł - ostatnie 1-1,5mca jest o tym. Zadałaś(eś) sobie trud, żeby cofnąć się o kila stron? Wątpie.
elfik44
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elfik44 » 30.07.2018 13:36

Hej, własnie o tym nie doczytałam. Wiem, że był remont w Cvetlin. A o to jakoś mi umknęło i dlatego pytam
Wojtas2010
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtas2010 » 30.07.2018 13:38

Witam Wszystkich Cromaniaków. Mam pytanie do doświadczonych forumowiczów o trasę. W zeszłym roku jechałem objazdem MLP w tym roku mam dylemat więc zapytam czy będąc w Spielfeld około 3 nad ranem w piątek ( z Katowic wyruszam w czwartek 02.08 o 20) proponowana niżej trasa Waszym zdaniem będzie ok, czy wybrać inną ? Chciałbym uniknąć Słoweńskiej winiety.

https://www.google.pl/maps/dir/Spielfel ... e0!5m1!1e1
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 30.07.2018 13:43

Wojtas2010 napisał(a):Witam Wszystkich Cromaniaków. Mam pytanie do doświadczonych forumowiczów o trasę. W zeszłym roku jechałem objazdem MLP w tym roku mam dylemat więc zapytam czy będąc w Spielfeld około 3 nad ranem w piątek ( z Katowic wyruszam w czwartek 02.08 o 20) proponowana niżej trasa Waszym zdaniem będzie ok, czy wybrać inną ? Chciałbym uniknąć Słoweńskiej winiety.

https://www.google.pl/maps/dir/Spielfel ... e0!5m1!1e1

Bardzo dobra alternatywa dla remontowanych odcinków na trasie M-L-P.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 30.07.2018 13:45

Może administracja przemyślała by zamknięcie wątku? Chyba bez sensu go prowadzić skoro codziennie są te same pytania o trasę która wałkowana jest na poprzednich stronach a i tak niewielu raczy zadać sobie trud i poczytać wątek.
Wojtas2010
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtas2010 » 30.07.2018 13:54

toomas nie wiem czy piszesz o mnie ale przewertowałem wszystkie tegoroczne strony w tym wątku i proponowanej prze zemnie trasy nie znalazłem :-(
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 30.07.2018 13:58

toomas napisał(a):Może administracja przemyślała by zamknięcie wątku? Chyba bez sensu go prowadzić skoro codziennie są te same pytania o trasę która wałkowana jest na poprzednich stronach a i tak niewielu raczy zadać sobie trud i poczytać wątek.

Nie można zamykać bo będą powstawały co chwilę nowe tematy o tym samym. :D A i tak nie będą czytane.
I tak w kółko jak w wieeeelu innych wątkach.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 30.07.2018 14:00

Wojtas2010 napisał(a):toomas nie wiem czy piszesz o mnie ale przewertowałem wszystkie tegoroczne strony w tym wątku i proponowanej prze zemnie trasy nie znalazłem :-(

no to popatrz np na stronę 178...objazd przez Maribor z tą różnicą, że Ty wracasz w Podlehniku a tam jest dalej na Cvetlin...I pewnie jeszcze na kilku stronach by się znalazł objazd przez Maribor :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 30.07.2018 14:02

Wojtas2010 napisał(a):toomas nie wiem czy piszesz o mnie ale przewertowałem wszystkie tegoroczne strony w tym wątku i proponowanej prze zemnie trasy nie znalazłem :-(

W tym roku i całkiem niedawno Twoja trasa była omawiana. Szczególnie pod katem przejazdu przez wiadome rondo. Powertuj troszkę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 213
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone