Ten objazd przez Maribor wydaję się naprawdę spoko - zostaje tylko jedno ale...rondo pesnica. według odpowiedzi zamieszczonej
przez inny portal - jest płatne i można się tam naciąć, ktoś coś wie na ten temat - jakieś przypadki??
napisał(a) Aqstyk » 25.07.2018 21:15
Relacja z dzisiaj na gorąca z takiej trasy:
https://goo.gl/maps/qfcR7KQQxAP2
Fela napisał(a):napisał(a) Aqstyk » 25.07.2018 21:15
Relacja z dzisiaj na gorąca z takiej trasy:
https://goo.gl/maps/qfcR7KQQxAP2
Cześć
Jaka jest korzyść wynikająca z tej trasy? w zeszłym roku przez przypadek zjechałem z autobana przed Graz i jechałem jak kolega.
Trasa widokowo może bardzo fajna(plantacje winogron itp), ale górki i doliny też są spore - trzeba zdecydowanie bardziej się skupić na jeździe a czasowo w zasadzie bez różnicy jak pojedziemy prosto do Grazu i później na Mureck.
jedrula napisał(a):Proponuję tak jak pisano tu kilka stron wcześniej jechać przez Maribor - Ptuj - Trzec
Droga szeroka bez robót i niespodzianek. Rondo Pesnica musi być w ten sposób gratis do przejechania , kto normalny będzie nas na takiej trasie kontrolował na rondzie ? Nie dajmy się zwariować , uważam że rondo jako skrzyżowanie łączące drogi bezpłatne jest bezpłatne jeśli przejedziemy je tak jak pokazałem niżej.
jedrula napisał(a):Rondo Pesnica musi być w ten sposób gratis do przejechania , kto normalny będzie nas na takiej trasie kontrolował na rondzie ? Nie dajmy się zwariować , uważam że rondo jako skrzyżowanie łączące drogi bezpłatne jest bezpłatne
Pääkäyttäjä napisał(a):jedrula napisał(a):Rondo Pesnica musi być w ten sposób gratis do przejechania , kto normalny będzie nas na takiej trasie kontrolował na rondzie ? Nie dajmy się zwariować , uważam że rondo jako skrzyżowanie łączące drogi bezpłatne jest bezpłatne
No właśnie dowcip polega na tym, że rondo Pesnica nie jest bezpłatne, często wystaje tam srebrno-pomarańczowa furgonetka DARS monitorująca ruch ale ludzie jadący krajówką mają spokój:
jedrula napisał(a):Ok jesli dobrze widze na Google Earth to tuz przed rondem Pesnica jest mala drozka ktora da sie wykorzystac i wogole nie wjezdzac na rondo. Czy ktos to moze potwierdzic? Ta drozka laczy sie z ulica Pekel.
Pääkäyttäjä napisał(a):Możecie przestać cudować proszę...? Rondo jest częścią autostrady ale jak w mailu od DARS widać, jadąc lokalnymi drogami, nikt winiety wymagać od Was nie będzie.
Mamma mia, o Matko i Córko ze Ścierko. Wszystko jest wyjaśnione a Wy koledzy generujecie problem, którego nie ma.
jedrula napisał(a):Jesyes pewien ze w tych przypadkach jechali z nieplatnej w nieplatna? Bo wydaje mi sie ze pojechali w ekspresowke H2 i sadzili ze to jest bezplatne.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi