Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja
napisał(a) Prot666 » 23.07.2018 22:53
mariod napisał(a):Witam od siedmiu lat jeżdziłem do Chorwacji drogą niepłatną przez Słowenię trasa: zjazd z autostrady na Spielefeld do Podlehnika przez Maribor(centrum). Droga jest super mimo, że przez cały Maribor (nocą) lepsza jak przez Mureck Lenart bo tez raz jechałem
Mam pytanie czy w Podlehniku wjadę bez problemu na E59 i czy za ten odcinek do granicy Gornji Maclej trzeba płacić teraz ?????
Za ten odcinek wg forum nie trzeba płacić, będzie płatny od jesieni tego roku.
Poza tym podłączam się do pytania. Sam tak jechałem 3-4 lata temu, również nocą i było bardzo w porządku. Przejazd przez centrum Mariboru bez problemów. W tym roku, w połowie sierpnia również chciałbym skorzystać z tej trasy. Niestety nie mogę jesze wklejać linków więc pozwolę sobie tylko podać punkty przelotowe:
Spielfield [67]
Strilovec [437
Jelence [437]
za Pesnicą na rondzie 4 wyjazd pod A1 i dalej drogą bez numeru wzdłuż H2
Centrum Mariboru Trzaska Cesta i za mostem na Drawie w lewo na 1 (Ptujska Cesta)
Sveti Janez [454]
Ptuj [710] w kierunku na Trzec
Wjazd w Podlehniku na E59
Zdziwiłem się, że na ostatnich kilkunastu stronach tego wątku ten objazd nie jest w ogóle wspominany więc nie wiem czy coś się zmieniło i ten wariant odpada cąłkowicie? Mapa póki co pokazuje zarówno rozsądny czas jak i odległośc. Widząc komplikacje w tym roku z objazdami przez Lenart (też kiedyś jechałem) rozważam albo centrum Mariboru albo winietę. Koniec końców i tak wyląduję na tym samym przejściu
pozdr
Prot
EDIT: poprawiłem numer zjazdu z ronda Pesnica na 4.
Ostatnio edytowano 27.07.2018 16:49 przez
Prot666, łącznie edytowano 2 razy