Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja
napisał(a) K123 » 19.07.2018 08:46
Jechałem z Chorwacji do Polski 18 lipca (środa).
Sytuacja następująca:
1. Bramki pod Zagrzebiem: ok godz 17 - brak korków, przede mną ze 2 samochody.
2. Gornji Macelj: w ciągu dnia Google ostrzegał o możliwym 20min wydłużeniu podróży z powodu zatoru przy granicy, więc rozważałem Cvetlin, ale po 16 zaczęło się rozluźniać i faktycznie ok 18 było mniej niż 10min czekania (samochodów sporo, ale kilka bramek otwartych).
Rusio18 napisał(a):Jonky napisał(a):Znowu coś Słoweńcy na objeździe podziałali - roboty do 13.08.2018 za promet.si : "R2-433, Lenart - Trate, trate - Zice, popolna zapora zaradi preplastitve vozisca. Obwoz je ureden po lokalnih cestah, predvidoma do 13.08.2018. Promet poteka izmenicno enosmerno." wynika że ruch po jednym pasie.
Ale rozumiem że droga jest przejezdna do Ptuj ? Czy całkowicie zamknięta dla ruchu ?
3. Objazdy w Słowenii:
- kierowałem się wg map Googla z ustawieniami unikania autostrad i opłat
- do Ptuj bez niespodzianek
- w Lenart rozkopane zgodnie z przewidywaniami, ale to do objechania uliczkami obok, już było opisywane, są oznaczenia
- dalej jechałem drogą 443 pamiętając, że ktoś pisał o planach zakończenia remontu do 17 lipca, ale zonk. Część nowego asfaltu już leży i można jechać, ale nadal nie jest w całości przejezdna i ostatecznie skończyło się na przejeździe przez sv Ana.