Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tito
Autostopowicz
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) tito » 11.07.2018 13:27

Czy przejazd za przejściem Zgornji Leskovec - Cvetlin jest już przejezdny, tzn czy nie ma już tam wahadła?

Jechał ktoś może?
Pozdrawiam
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.07.2018 13:42

dids76 napisał(a):
kojacek napisał(a):Może teraz to wygląda inaczej, ale gdy we wrześniu 2011 Guglowy samochód tamtędy jechał, to jakiś znak był ;)

No w życiu bym nie przypuszczał że to jest oznaczenie granicy państwowej.
Ja zapamiętałem tylko ten: https://goo.gl/maps/FWSJa26dGpm
Daaawno temu byłem w SG i obsługiwaliśmy przejścia MRG pomiędzy Polska a Czechami. Były to przejścia tylko dla obywateli Pl i Cz z pasa przygranicznego. Szczerze powiedziawszy to były o wiele lepiej oznaczone :oczko_usmiech: :mrgreen:

dids76 nic sie nie martw. Najwyżej w przyszłym roku Cie zamkną przy kontroli dokumentów na granicy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.07.2018 13:50

tito napisał(a):Czy przejazd za przejściem Zgornji Leskovec - Cvetlin jest już przejezdny, tzn czy nie ma już tam wahadła?

Jechał ktoś może?
Pozdrawiam

Jechałem w niedzielę 08.07 wahadła nie było. Był za to korek w kierunku Słowenii na ok 1,5 godziny :twisted:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.07.2018 13:52

sito_zabrze napisał(a):
dids76 nic sie nie martw. Najwyżej w przyszłym roku Cie zamkną przy kontroli dokumentów na granicy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak w drodze powrotnej to ok :oczko_usmiech: :mrgreen:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.07.2018 14:12

dids76 napisał(a):
tito napisał(a):Czy przejazd za przejściem Zgornji Leskovec - Cvetlin jest już przejezdny, tzn czy nie ma już tam wahadła?

Jechał ktoś może?
Pozdrawiam

Jechałem w niedzielę 08.07 wahadła nie było. Był za to korek w kierunku Słowenii na ok 1,5 godziny :twisted:

Przez Cvetlin był korek z HR w kierunku SLO ?
Zwróciłeś uwagę na tablice ? Miejscowi czy turyści ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.07.2018 14:52

kaeres napisał(a):Przez Cvetlin był korek z HR w kierunku SLO ?
Zwróciłeś uwagę na tablice ? Miejscowi czy turyści ?

Miejscowi i turyści. Auta na rejestracjach polskich, słoweńskich, austriackich, niemieckich itd.
Jeżeli ktoś zna trasę, to korek kończył się w okolicy cmentarza w Cvetlin, do przejścia granicznego było jeszcze z 1,5km
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.07.2018 14:55

No to powoli nie będzie różnicy :/
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 11.07.2018 15:05

kaeres napisał(a):No to powoli nie będzie różnicy :/

Tym bardziej że autostrada będzie podciągnięta do dzisiejszej granicy a korek "graniczny" będzie na bramkach w Macelj.
Przejście w Cvetlin nabierze jeszcze większego znaczenia niż dziś, widzę szanse na nowy wątek.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 11.07.2018 15:28

11:00 przejazd przez Cvetlin ruchu zero celnik lekko znudzony. W Lenart remonty a droga zgodnie z wskazówkami z forum. Jak ktoś nie lubi serpentyn to radzę jechać na Macelj. 2.5 godziny do celu i można piwko z Chorwatami na meczu sączyc :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.07.2018 15:57

wielbiciel napisał(a):
kaeres napisał(a):No to powoli nie będzie różnicy :/

Tym bardziej że autostrada będzie podciągnięta do dzisiejszej granicy a korek "graniczny" będzie na bramkach w Macelj.
Przejście w Cvetlin nabierze jeszcze większego znaczenia niż dziś, widzę szanse na nowy wątek.

Ło matko, do zawału doprowadzicie moderacje :mrgreen:

Jeszcze troche Słoweńcy pokombinują co pozamykać i bedziemy przez Albanie wlatywać do Cro :mrgreen:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 12.07.2018 14:52

Jeszcze w sprawie objazdu przez Cvetlin.
Jak zauważyłem, każdy i tak z Cvetlina ciśnie do Gornji Macelj.
Jaki jest sens zatem skoro ta sama chmara luda tamująca przejście graniczne tamuje również pierwsze bramki ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.07.2018 15:12

kaeres napisał(a):Jeszcze w sprawie objazdu przez Cvetlin.
Jak zauważyłem, każdy i tak z Cvetlina ciśnie do Gornji Macelj.
Jaki jest sens zatem skoro ta sama chmara luda tamująca przejście graniczne tamuje również pierwsze bramki ?

Jadąc od Cvetlin do Chorwacji wjeżdżałem dopiero w Krapinie, o tak: https://goo.gl/maps/osyJvtX5jz72 droga tak sobie.
Jadąc w kierunku Słowenii zjeżdżałem zjazdem Đurmanec i dalej wzdłuż autostrady https://goo.gl/maps/uECMhNFuRYm
Ps. zawsze zjeżdżam zjazdem Đurmanec :wink:
robi79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi79 » 12.07.2018 20:08

mam pytanie,czy droga z Ptuj na Gornij Macelij jest nadal bezpłatna? Wyjeżdżam w niedzielę 15,07. Proszę o odpowiedż.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2018 20:23

robi79 napisał(a):mam pytanie,czy droga z Ptuj na Gornij Macelij jest nadal bezpłatna? Wyjeżdżam w niedzielę 15,07. Proszę o odpowiedż.

Jeśli pojedziesz objazdem - jest bezpłatna.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 13.07.2018 07:09

Kilka stron wstecz opanuj, a najlepiej wątek objazdy-autostrad-w-slowenii-rok-2018-t53718.html#p1975987
Tutaj jest ostateczny i aktualny objazd płatnej autostrady w SLO.
A tutaj dokładnie opisane dokąd jest płatna, a odkąd już nie - video-objazd-autostrady-slo-aktualizacja-2018-t50069.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 197
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone