Czy przejazd za przejściem Zgornji Leskovec - Cvetlin jest już przejezdny, tzn czy nie ma już tam wahadła?
Jechał ktoś może?
Pozdrawiam
dids76 napisał(a):kojacek napisał(a):Może teraz to wygląda inaczej, ale gdy we wrześniu 2011 Guglowy samochód tamtędy jechał, to jakiś znak był
No w życiu bym nie przypuszczał że to jest oznaczenie granicy państwowej.
Ja zapamiętałem tylko ten: https://goo.gl/maps/FWSJa26dGpm
Daaawno temu byłem w SG i obsługiwaliśmy przejścia MRG pomiędzy Polska a Czechami. Były to przejścia tylko dla obywateli Pl i Cz z pasa przygranicznego. Szczerze powiedziawszy to były o wiele lepiej oznaczone
tito napisał(a):Czy przejazd za przejściem Zgornji Leskovec - Cvetlin jest już przejezdny, tzn czy nie ma już tam wahadła?
Jechał ktoś może?
Pozdrawiam
dids76 napisał(a):tito napisał(a):Czy przejazd za przejściem Zgornji Leskovec - Cvetlin jest już przejezdny, tzn czy nie ma już tam wahadła?
Jechał ktoś może?
Pozdrawiam
Jechałem w niedzielę 08.07 wahadła nie było. Był za to korek w kierunku Słowenii na ok 1,5 godziny
kaeres napisał(a):Przez Cvetlin był korek z HR w kierunku SLO ?
Zwróciłeś uwagę na tablice ? Miejscowi czy turyści ?
kaeres napisał(a):No to powoli nie będzie różnicy :/
wielbiciel napisał(a):kaeres napisał(a):No to powoli nie będzie różnicy :/
Tym bardziej że autostrada będzie podciągnięta do dzisiejszej granicy a korek "graniczny" będzie na bramkach w Macelj.
Przejście w Cvetlin nabierze jeszcze większego znaczenia niż dziś, widzę szanse na nowy wątek.
kaeres napisał(a):Jeszcze w sprawie objazdu przez Cvetlin.
Jak zauważyłem, każdy i tak z Cvetlina ciśnie do Gornji Macelj.
Jaki jest sens zatem skoro ta sama chmara luda tamująca przejście graniczne tamuje również pierwsze bramki ?
robi79 napisał(a):mam pytanie,czy droga z Ptuj na Gornij Macelij jest nadal bezpłatna? Wyjeżdżam w niedzielę 15,07. Proszę o odpowiedż.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi