kaeres napisał(a):Wahadełko Trate-Lenart (droga 433) zamknięta do 17.07.2018...
Rozumiem, że latacie Trate-Lokavec-Sv.Ana ?
I co tam się dzieje ?
Zerwany asfalt czy jakiś mostek robią ?
owacz napisał(a):Hej, jutro wyjeżdzam do Cro z Wrocka. Proszę uświadomcie mnie już na 100%. Odcinek od Ptuj do Granicy Chorwackiej i wjazd na drogę E59 na węźle razep Drazenci jest płatny? czy jednak nie? i nie potrzebuje winiety? Pozdrawiam
Jak polecacie teraz objechać odcinki płatne w Słowenii od strony Graz`u?
Habanero napisał(a):Nocujemy w okolicach Ptuj. Jutro ruszamy na Pag. Słoweniec u ktòrego śpimy powiedział żeby nie pchać się na Cvetlin tylko jechać na Zavrč. Cvetlin ponoć rozkopany, zmieniają nawierzchnię i są kłopoty z płynnością. Z Wrocławia jechaliśmy bez problemów autostradą do Breclav . Jeden korek 7 min. między Olomuncem i Brnem, dalej do Bad Radkersburg i z pominięciem Lenart do Jirsovci. Jutro jedziemy przez Zavrč i Varażdin. Jak dojedziemy to napiszę czy było ok.
cretor23 napisał(a):Habanero napisał(a):Nocujemy w okolicach Ptuj. Jutro ruszamy na Pag. Słoweniec u ktòrego śpimy powiedział żeby nie pchać się na Cvetlin tylko jechać na Zavrč. Cvetlin ponoć rozkopany, zmieniają nawierzchnię i są kłopoty z płynnością. Z Wrocławia jechaliśmy bez problemów autostradą do Breclav . Jeden korek 7 min. między Olomuncem i Brnem, dalej do Bad Radkersburg i z pominięciem Lenart do Jirsovci. Jutro jedziemy przez Zavrč i Varażdin. Jak dojedziemy to napiszę czy było ok.
To pisz jak tam,bo ten Zavrc to przejście może jest ale przeprawy w okolicy nie widać.Bardziej Ormoż i to od strony BadRedkersburg
wielbiciel napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):zimarek napisał(a):Andkwu napisał(a):Wiele osób pisze że jedzie do Szombathely czy może w kierunku? Ja wyznaczyłem taka trasę z tankowaniem. Jak oceniacie?
https://goo.gl/maps/1SVf3sGTDsN2
Polecam szybciej o pół godziny i krócej o 35km To moja trasa przez SK i H. W ub. roku jechaliśmy z piątku na sobotę zarówno do jak i z Chorwacji i bez korków a granica to pół minuty
https://goo.gl/maps/kHLB8U7PCzr
W tym wypadku trzeba jechać również przez Słowenię.
Tak, całe 10,5 km tj. 15 min i bez opłat, można też zatankować paliwo.
Andkwu napisał(a):Fajna trasa ale z tego co czytam na temacie opłaty w drodze do chorwacji. Odcinek zaznaczony przez Ciebie trasy na Słowenii jest odcinkiem płatnym. Płacić drogą winiete tylko za 10,5 km?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi