Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koenig
Cromaniak
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 02.07.2018 10:08

Dzięki :)
skuter1975
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skuter1975 » 02.07.2018 10:15

yabko napisał(a):
swider1985 napisał(a):A tak w ogóle to dobrze robić mapki zamieszczać bo to pisanie to hmm. Dużo jest pytań A jak ktoś zerknie na mapę to już wiadomo.

Ale zrobienie mapki też kosztuje czasu hmm... A jak by tak poprosił, a nie "dobrze mapki zamieszczać bo pisanianie...." bo czytać się nie chce, bo na na mapie sprawić też nie, tylko na tacy podane, ale proszę:

Na zjeździe z autostrady można zatankować na tej stacji?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 02.07.2018 10:18

yabko napisał(a):
swider1985 napisał(a):A tak w ogóle to dobrze robić mapki zamieszczać bo to pisanie to hmm. Dużo jest pytań A jak ktoś zerknie na mapę to już wiadomo.

Ale zrobienie mapki też kosztuje czasu hmm... A jak by tak poprosił, a nie "dobrze mapki zamieszczać bo pisanianie...." bo czytać się nie chce, bo na na mapie sprawić też nie, tylko na tacy podane, ale proszę:

Obrazek

Na promet.si https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx wskazują jeszcze na zamknięcie drogi 730 od drogi 433 do Zgornja Ščavnica.
yabko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yabko » 02.07.2018 10:22

skuter1975 napisał(a):
yabko napisał(a):

Na zjeździe z autostrady można zatankować na tej stacji?

Tak można tankować, kupić winietę, ale podobno są czasami problemy z płatnością kartą (podobno czytnik nie czyta...), także dobrze mieć Euro.
Ja płaciłem zawsze kartą nie było problemów.
yabko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yabko » 02.07.2018 10:25

endryu napisał(a):
yabko napisał(a):

Obrazek

Na promet.si https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx wskazują jeszcze na zamknięcie drogi 730 od drogi 433 do Zgornja Ščavnica.

Znajomy wczoraj jechał od strony PL mówił że jest wszystko oznakowane, ja wracałem do PL znak się pojawił nagle - droga zamknięta, nie było info o objeździe. Także trzeba poczekać jak ktoś będzie wracał 730 czy można przejechać.

info jest że 433 do 17 lipca, a 730 do 30 listopada 2018
skuter1975
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skuter1975 » 02.07.2018 10:32

Jadę w piątek, także się przekonam. Google na chwile obecną nie pokazuje korków. Dzięki za info. Pozdrawiam
cretor23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cretor23 » 02.07.2018 11:39

yabko napisał(a):
endryu napisał(a):
yabko napisał(a):

Obrazek

Znajomy wczoraj jechał od strony PL mówił że jest wszystko oznakowane, ja wracałem do PL znak się pojawił nagle - droga zamknięta, nie było info o objeździe. Także trzeba poczekać jak ktoś będzie wracał 730 czy można przejechać.

info jest że 433 do 17 lipca, a 730 do 30 listopada 2018

Normalnie ,, se'' jajca robią na tej Słowenii :wink: Nikt tam przez weekend nie jechał, co by napisać jak tam... ?
cretor23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cretor23 » 02.07.2018 11:48

Zgornja Velka I tamtędy trzeba pruć. Mam nadzieje że do sierpnia nie wyjdzie na objazdach +100km ;)
emerel
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emerel » 02.07.2018 11:54

Wracałem w ostatni piątek po południu - przy solarach na 433 zignorowałem znak, ale zaraz potem ekipa pracująca na drodze pokazała mi kierunek powrotny i objazd na 433, gdzie znowu w Zgornja Ščavnica droga zamknięta, pojechałem na Lokavec. Ten odcinek jest dość wąski, może być kłopotliwy w nocy, na szczęście to tylko kilka kilometrów. Przy okazji, przejazd przez ronda do drogi 2 w Ptuj mimo gęstego ruchu, nie zajął zbyt dużo czasu.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 02.07.2018 12:18

cretor23 napisał(a):Zgornja Velka I tamtędy trzeba pruć. Mam nadzieje że do sierpnia nie wyjdzie na objazdach +100km ;)
Zdecydowanie krótszym odcinkiem wiejskiej drogi jest przejazd przez Lokavec (jak pisze emerel).
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 02.07.2018 12:36

Na promet.si napisali, że na 730 jest ruch wahadłowy, a z opisu emerela wnioskuję, że jest całkiem zamknięta. Dziwne.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 02.07.2018 13:06

Coś widzę, że objazd MLP zaczyna być coraz bardziej kłopotliwy i chyba trzeba będzie jechać przez Maribor...
cretor23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cretor23 » 02.07.2018 13:16

endryu napisał(a):
cretor23 napisał(a):Zgornja Velka I tamtędy trzeba pruć. Mam nadzieje że do sierpnia nie wyjdzie na objazdach +100km ;)
Zdecydowanie krótszym odcinkiem wiejskiej drogi jest przejazd przez Lokavec (jak pisze emerel).

Nie polecam, jechałem tamtędy. Parę sezonów temu, gdy wywrociła się przyczepka na tej serpentine. Ciężko nazwać to drogą.. A tam jedziesz normalnie, wyjdzie ze 2 km dalej. A jeszcze nie znam sprawy 730ki bo dojedziesz a okaże się zamknięta tak jak ktoś tam wcześniej pokazał(a musisz w nią wjechać) z resztą, każdy po swojemu... To tylko moja sugestia :papa:
swider1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swider1985 » 02.07.2018 13:27

endryu napisał(a):
yabko napisał(a):

Obrazek

Dziękuję za dodanie mapki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2018 13:40

Ile to się człowiek musi namęczyć, żeby objechać płatny odcinek i zaoszczędzić 30 EUR :) Jak patrzę na te problemy z MLP, to chyba więcej bym tamtędy nie jechał i śmigał z Bad Radkersburg na Ormož.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 186
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone