Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ctomek81
Turysta
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) ctomek81 » 29.06.2018 08:01

Wg promet.si droga nr 433 w miejscowości Ledinek jest zamknięta.Jechał może ktoś ostatnio przez MLP,jak to wygląda?
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 29.06.2018 08:44

Rzeczywiscie ,ale jest objazd ...objazdu. Swoja droga dzieki tym objazdom zobaczylam jaka ta Slowenia jest urokliwa.

Dla tych ,ktorzy jada dzisiaj i zamierzaja jechac przez Cvetlin ostrzezenie na stronie promet.si :
R3-690, Tržec - Zg. Leskovec, Zgornji Leskovec - mejni prehod Zgornji Leskovec, road closed due to roadworks until 5 pm. Diversion is not possible.
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 29.06.2018 08:48

krutom napisał(a):
lukasz22i napisał(a):Panowie, a co myślicie o takiej opcji ominięcia autostrady i zakorkowanego przejścia granicznego? Standardowa trasa MLP a potem kierunek na Cvetlin? Cel - Oroslavlje,tam śpimy i regenerujemy siły na kolejny dzień. Czy jest jakaś lepsza opcja?

Obrazek

Panowie
myślą tak: cofnij się człowieku tak z 10 stron, przeczytaj co już napisano i przestaniesz wtedy zadawać po raz kolejny te same pytania.

To cofnij proszę, poszukaj i napisz. To wikipedia czy wątek dyskusyjny? Rozumiem że niektórzy siedzą tu cały dzień i co 5min odświeżają te same tematy a potem wyszukują zdublowanych zapytań i jadą z koksem... Ku chwale ojczyzny. Ja niestetybnie mam czasu na wertowanie kilkuset stron i wpisów żeby dowiedzieć się czy trasa jest ok czy nie. Nie pytam czy autostrada jest płatna, nie pytam czy w Słowenii pada śnieg, zadałem pytanie i oczekuję odpowiedzi, wystarczy napisać że Tak, trasa jest ok, Nie - pojedź przez....! Czy to takie trudne? Wiem że są to osoby które nie mają z tym problemu, są też takie jak powyżej,zawsze chętni do pomocy i porady :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2018 09:06

Jedź, jak uważaj - uważaj, jak jedziesz :D
hais3333
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hais3333 » 29.06.2018 09:08

Ja proponuje:
-Murcek
-Bad Radkersburg
-Lendava
-Varazdin

pozdrawiam
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 29.06.2018 09:38

St.Witch napisał(a):Rzeczywiscie ,ale jest objazd ...objazdu. Swoja droga dzieki tym objazdom zobaczylam jaka ta Slowenia jest urokliwa.

Dla tych ,ktorzy jada dzisiaj i zamierzaja jechac przez Cvetlin ostrzezenie na stronie promet.si :
R3-690, Tržec - Zg. Leskovec, Zgornji Leskovec - mejni prehod Zgornji Leskovec, road closed due to roadworks until 5 pm. Diversion is not possible.

No jadę akurat dzisiaj w nocy. Zamknięte tylko dzisiaj i tylko do 17?
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 29.06.2018 09:44

Wyglada na to, ze tylko dzisiaj do 17.00 .Sprawdz dla pewnosci przed wyjazdem lub po drodze .Szerokiej drogi.
swider1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swider1985 » 29.06.2018 10:02

anlama napisał(a):
swider1985 napisał(a):A ile kosztuje autostrada 15€ w jedną stronę?

Ty tak na poważnie z tym pytaniem? 8O

Tak na poważnie bo nie pamiętałem bo zawsze omijam hehe
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 29.06.2018 16:09

Wracałem wczoraj do Polski tym objazdem. Oprócz zamkniętego odcinka w Lenart jest jeszcze jeden objazd przez Świętą Anę. Oba te objazdy są dość kiepsko oznakowane.
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 29.06.2018 21:46

Mam pytanko. Tylko proszę o brak hejtu itp... otóż siedzę czytam... I ręce załamuję. Wątek tak mocno się rozbudował że po prostu się pogubiłem. Jesteście pewnie bardziej ogarnięci więc proszę o pomoc. Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby podrzucić link do GM jak ominąć autostradę jadąc od Wiednia do splitu. Tylko proszę mnie nie atakować. Jak czytam ten wątek ludzie się naprawdę gubią. Pozdrawiam tych co chcą pomoc. Powiem też iż będę przelatywał ta droga w nocy z soboty na niedzielę bo pewnie to ma znaczenie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.06.2018 21:52

zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 29.06.2018 22:03

Janusz Bajcer napisał(a):https://www.cro.pl/objazdy-autostrad-w-slowenii-rok-2018-t53718.html

Dzięki widziałem że Mariusz się napracował. Szacun. Miałem tylko cichą nadzieję na gotowca GM. :D
W nocy mogę mieć mały problem z czytaniem i jazdą.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 29.06.2018 22:32

zielak3 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):https://www.cro.pl/objazdy-autostrad-w-slowenii-rok-2018-t53718.html

Dzięki widziałem że Mariusz się napracował. Szacun. Miałem tylko cichą nadzieję na gotowca GM. :D
W nocy mogę mieć mały problem z czytaniem i jazdą.

Kiedy w nocy?
Obecne komunikaty na promet.si informują o zamkniętych drogach pomiędzy Trate i Lenart https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx i informują jak je objechać.
Np. tak https://www.google.pl/maps/dir/48.54885 ... !1e1?hl=pl (trzeba przejrzeć sobie na dużym powiększeniu odcinka mapy, o której pisze promet.si).
Ostatnio edytowano 29.06.2018 23:19 przez endryu, łącznie edytowano 1 raz
zielak3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielak3 » 29.06.2018 23:00

Z 14 na 15. Z tego co czytałem już może być przejezdne
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 29.06.2018 23:22

zielak3 napisał(a):Z 14 na 15. Z tego co czytałem już może być przejezdne
Promet.si pisze, że do 17 lipca. Trzeba obserwować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 184
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone