Garo&Justa napisał(a):Trasa z Pragi do Wiednia przez Znojmo jest 11 minut dłuższa (mimo że 34km krótsza) niż przez Brno i Mikulov
Info z google czy sprawdziłeś to jadąc?
perlak napisał(a):Czy dobrym pomysłem na ominięcie autostrad w Słowenii i nie zawracanie sobie głowy nowymi płatnymi odcinkami jest odbicie w Ptuj na Meje?
perlak napisał(a):W tamtym roku jechałem normalnie na Macelj, ale nie chce się wpakować przypadkiem na płatne drogi bo żona i dzieci będą spać, więc nawigatora nie będzie. Czy przejście graniczne w Macelj jest normalnym przejściem dostępnym dla wszystkich?
Marsallah napisał(a):W Meje nie ma przejścia granicznego - jest tam droga, która przechodzi przez granicę słoweńsko-chorwacką, ale wykorzystywanie jej do celów innych niż mały ruch przygraniczny jest nielegalne. You can, but you may not.
Przejście w Macelj jest przejściem normalnie dostępnym dla wszystkich...pytałeś pewnie o Meje Tam w ogóle nie ma przejścia.
perlak napisał(a):W tamtym roku jechałem normalnie na Macelj, ale nie chce się wpakować przypadkiem na płatne drogi bo żona i dzieci będą spać, więc nawigatora nie będzie. Czy przejście graniczne w Macelj jest normalnym przejściem dostępnym dla wszystkich?
perlak napisał(a):Tak dokładnie masz rację. Jakie konsekwencje mogą grozić za śmignięcie tym fragmentem? Jeździł ktoś tamtędy? Będę jechał w nocy, więc szansa na spotkanie żywej duszy spada
Pääkäyttäjä napisał(a):perlak napisał(a):Tak dokładnie masz rację. Jakie konsekwencje mogą grozić za śmignięcie tym fragmentem? Jeździł ktoś tamtędy? Będę jechał w nocy, więc szansa na spotkanie żywej duszy spada
Kary finansowe. Tylko żeby potem na forum płaczków nie było, że po zmroku się na kogoś zasadziła Policja
Garo&Justa napisał(a):Dokładnie, dodatkowo GM tą trasę pokazuje na zielono bez utrudnień.
W którym niby miejscu jest objazd?
lukasz22i napisał(a):Panowie, a co myślicie o takiej opcji ominięcia autostrady i zakorkowanego przejścia granicznego? Standardowa trasa MLP a potem kierunek na Cvetlin? Cel - Oroslavlje,tam śpimy i regenerujemy siły na kolejny dzień. Czy jest jakaś lepsza opcja?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi