Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anlama
Croentuzjasta
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 27.06.2018 12:20

String napisał(a):Witajcie,
Nie ukrywam, że podczas moich poprzednich eskapad do CRO w zasadzie niezbyt się przejmowałem objazdem MLP - trzymając się wcześniejszych "waypointów" nie sposób było się zgubić.
Jednakże jak koledzy wyżej zauważyli, trochę się ostatnio wdało tu trochę chaosu. A że podobnie jak co poniektórzy koledzy lekko zgłupiałem, zatem proszę o info, czy objazd w tym kształcie pozwoli mi uniknąć zamkniętych z powodu remontu ulic oraz płatności na autostradzie.
Będę wdzięczny za konkretne info :) Link do trasy: ------> https://goo.gl/boktw5

Wychodzi na to, że jadąc jak pokazałeś wjedziesz na płatny odcinek autostrady... :roll:
yabko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yabko » 27.06.2018 12:24

Nie ukrywam, że podczas moich poprzednich eskapad do CRO w zasadzie niezbyt się przejmowałem objazdem MLP - trzymając się wcześniejszych "waypointów" nie sposób było się zgubić.
Jednakże jak koledzy wyżej zauważyli, trochę się ostatnio wdało tu trochę chaosu. A że podobnie jak co poniektórzy koledzy lekko zgłupiałem, zatem proszę o info, czy objazd w tym kształcie pozwoli mi uniknąć zamkniętych z powodu remontu ulic oraz płatności na autostradzie.
Będę wdzięczny za konkretne info :) Link do trasy: ------> https://goo.gl/boktw5

Dwa posty wyżej dałem mapkę, jedź objazdem w Lenart wg znaków (szara trasa) i bez problemu dojedziesz, na twojej widzę ze w Ptuj wbijasz się za szybko na autostradę
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.06.2018 12:24

anlama napisał(a):

Wychodzi na to, że jadąc jak pokazałeś wjedziesz na płatny odcinek autostrady... :roll:

Od Podhelnika nie jest bezpłatna ?
yabko napisał(a):
String napisał(a): https://goo.gl/boktw5

na twojej widzę ze w Ptuj wbijasz się za szybko na autostradę

W którym miejscu ?
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 27.06.2018 12:37

kaeres napisał(a):
anlama napisał(a):

Od Podhelnika nie jest bezpłatna ?
W tym....
yabko napisał(a):
String napisał(a): https://goo.gl/boktw5

na twojej widzę ze w Ptuj wbijasz się za szybko na autostradę

W którym miejscu ?
Załączniki:
IMG_20180627_133603.png
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.06.2018 12:41

Przecież w jego linku nie przejeżdża tamtędy.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 27.06.2018 12:44

kaeres napisał(a):Przecież w jego linku nie przejeżdża tamtędy.

Jak to nie, a w czyim? :roll: przecież to jego link.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.06.2018 12:55

No to nie wiem. Klikając ten sam link widocznie co innego się otwiera.
Bo u mnie to - https://www.google.pl/maps/dir/Mureck,+ ... m1!3b1!3e0

Ty załączyłeś jakiś rysunek z nawigacji. Kliknij powyższy link bądź link Stringa z cytowanych wypowiedzi.
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 27.06.2018 13:07

Dokładnie - link do mojej mapki biegnie obok autostrady aż do Podlehnika.
Czy w związku z tym ktoś mógłby narysować na GM wzorcowy objazd i udostępnić link? Chodzi mi o przejazd z ominięciem zamkniętych odcinków ulic jak i wjazd już na bezpłatny odcinek do Gornji Macelj. Wielkie dzięki.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 27.06.2018 13:11

Ale ja klikam jego i twój link i na obu wyskakuje z wjazdem na płatny odcinek za Ptujem 8O . A wycinek z mapki zrobiłem po wejściu w jego link 8O 8O 8O
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.06.2018 13:16

anlama, nie wiem co masz w ciasteczkach ale weź je wymarz.
String, spójrz na post yabko z poprzedniej strony z (27.06.2018 09:59)
yabko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yabko » 27.06.2018 13:19

anlama napisał(a):Ale ja klikam jego i twój link i na obu wyskakuje z wjazdem na płatny odcinek za Ptujem 8O . A wycinek z mapki zrobiłem po wejściu w jego link 8O 8O 8O

Już była kwestia mapek poruszana, nie czytacie wątku od początku. Trasa wyznaczana na kompie przez Google, inaczej pokazuje się na telefonie, sam to przećwiczyłem, stąd te nieporozumienia tutaj. Dlatego zamieściłem JPG aby nie było niedomówień i każdy sobie sam ustawi na swoim urządzeniu.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 27.06.2018 13:21

yabko napisał(a):
anlama napisał(a):Ale ja klikam jego i twój link i na obu wyskakuje z wjazdem na płatny odcinek za Ptujem 8O . A wycinek z mapki zrobiłem po wejściu w jego link 8O 8O 8O

Już była kwestia mapek poruszana, nie czytacie wątku od początku. Trasa wyznaczana na kompie przez Google, inaczej pokazuje się na telefonie, sam to przećwiczyłem, stąd te nieporozumienia tutaj. Dlatego zamieściłem JPG aby nie było niedomówień i każdy sobie sam ustawi na swoim urządzeniu.

To by wszystko tłumaczyło :papa:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.06.2018 13:29

Teraz sprawdziłem na smartfonie :)
Faktycznie pokazuje zupełnie inaczej ten sam link - LOL.
yabko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yabko » 27.06.2018 13:41

kaeres napisał(a):Teraz sprawdziłem na smartfonie :)

W telefonie spróbuj ustawić preferencjach trasy na: unikaj autostrad i odcinków płatnych, wtedy może pokaże poprawnie, co nie zmienia faktu ze trzeba prześledzić trasę. Ja ustawiałem na kopie wysyłałem na tel. i zonk jak już byłem w Słoweni ;)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 27.06.2018 14:07

yabko napisał(a):
kaeres napisał(a):Teraz sprawdziłem na smartfonie :)

W telefonie spróbuj ustawić preferencjach trasy na: unikaj autostrad i odcinków płatnych, wtedy może pokaże poprawnie, co nie zmienia faktu ze trzeba prześledzić trasę. Ja ustawiałem na kopie wysyłałem na tel. i zonk jak już byłem w Słoweni ;)

W telefonie nie łapie zaznaczonych punktów pośrednich (na kompie) i dlatego po otwarciu linku na telefonie google wyznacza co innego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 181
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone