Tak dla przypomnienia (może by to gdzieś podwiesić?):
toomas napisał(a):dario7 napisał(a):toomas napisał(a):Chyba chodziło o drogę 437. Jeżeli tak to o ile mnie pamięć nie myli to tam jest takie magiczne rondo Pesnica na które trzeba winiety. ..
... NIE trzeba winiety
Tak masz rację. Nie trzeba winiety jak ktoś jedzie przez rondo z bezpłatnej drogi na bezpłatną. Jest gdzieś w wątku mail z DARS z informacją ws tego ronda.
dario7 napisał(a):toomas napisał(a):dario7 napisał(a):toomas napisał(a):Chyba chodziło o drogę 437. Jeżeli tak to o ile mnie pamięć nie myli to tam jest takie magiczne rondo Pesnica na które trzeba winiety. ..
... NIE trzeba winiety
Tak masz rację. Nie trzeba winiety jak ktoś jedzie przez rondo z bezpłatnej drogi na bezpłatną. Jest gdzieś w wątku mail z DARS z informacją ws tego ronda.
To nie tak jak piszesz. Całe rondo jest bezpłatne. Na płatną H2 można wjechać jednym wjazdem, natomiast autostrada A1 biegnie nad rondem. Trochę inaczej to widać na mapie niż jest stan faktyczny, bo chyba z stamtąd czerpiesz wiedzę...
swider1985 napisał(a):A teraz jak wygląda trasa przez Podhenik tak naprawdę jechał ktoś? Jaki czas trzeba doliczyć z Ptuja do Podhenika . Mi cała Słowenia w tamtym roku zająła hmm godzinka dwadzieścia ,a teraz?
paulr napisał(a):Do tych co planują jechac na cvetlin. Hak informacja ze w macejl 30 minut oczekiwania. Nawigacja vw informuje ze znalazla trase szybsza o 40 minut. Wiec za Ptuj zjechałem z autostrady i udałem sie na to male przejscie graniczne. Tak na moje oko z 500m korka widac budy wiec bedzie ok. I bylo po 1.5 godziny ( nawet na wczesniejszym wahadle przejechalismy na 1 zmianie swiatel) ale najgorsze bylo za granicą. Brak asfalut na dosc stromym podjezdzie. Koles przed nami mial takie problemy z jechaniem na tym odciunku drogi ze zrobil spory korek a jego pokonanie zajeło 40 minut. Zamiast jechac to rozsypywal kamienie. Jak juz ruszył to kawałek i nawrót i znowu to samo. Do tego zmiana swiateł i nadjechali ci z gory i znowu zamieszanie z omijaniem sie ....do tego 30 minut mysle ze sie jedzie dluzej i juz wiem ze chyba szybciej a napewno wygodniej by bylo przez macejl:-( w cvetlin te przejscie ma tylko 1 budke. I tam to wszystko trwa strasznie dlugo.)
Tomy Lee napisał(a):Śledzę ten wątek od dłuższego czasu równolegle z innymi o tej tematyce. Im bliżej do wyjazdu tym większe mam wrażenie, że zamiast wiedzieć więcej i mieć pewność to coraz większe zamieszanie wkrada się w głowy wielu zainteresowanych.
Wypowiedzi tych, którzy jechali zderzają się z odpowiedziami tych, którzy czytali. Szanuję jednych i drugich ale mam prośbę. Czy ktoś jednoznacznie mógłby łopatologicznie zebrać wszystko do kupy i napisać w dwóch trzech zdaniach coś w stylu trasa przez A-B-C przejście graniczne w D- nie trzeba winiety lub jedziesz na własne ryzyko? Wątek rozległy, wpisy często sprzeczne i chyba zamiast coś pomóc to powstaje zamieszanie.
Byłbym wdzięczny za rzeczową odpowiedź popartą teorią i praktyką .
Czy w Lenart nie jechałeś pod prąd? (na tym osiedlu) Bo wg. GM jest tam odcinek jednokierunkowy., chyba że na czas remontu puścili ruch dwukierunkowyyabko napisał(a):Tomy Lee napisał(a):Śledzę ten wątek od dłuższego czasu równolegle z innymi o tej tematyce. Im bliżej do wyjazdu tym większe mam wrażenie, że zamiast wiedzieć więcej i mieć pewność to coraz większe zamieszanie wkrada się w głowy wielu zainteresowanych.
Wypowiedzi tych, którzy jechali zderzają się z odpowiedziami tych, którzy czytali. Szanuję jednych i drugich ale mam prośbę. Czy ktoś jednoznacznie mógłby łopatologicznie zebrać wszystko do kupy i napisać w dwóch trzech zdaniach coś w stylu trasa przez A-B-C przejście graniczne w D- nie trzeba winiety lub jedziesz na własne ryzyko? Wątek rozległy, wpisy często sprzeczne i chyba zamiast coś pomóc to powstaje zamieszanie.
Byłbym wdzięczny za rzeczową odpowiedź popartą teorią i praktyką .
mam podobne wrażenia jak ty Dlatego przestaję już śledzić ten wątek bo wszystko już jest napisane.
Trasa:
Murek > Lenart > Ptuj > ( w Ptuj nie wjeżdżamy na autostradę - płatny odcinek do Podlehnik ) jedziemy wzdłuż autostrady do ronda w Podlehnik > dalej do CRO
W Lenart:
W Ptuj:
http://cro.yabko.com/SLO/ptuj.html
Wjazd z PL w Podlehnik na rondo do CRO
Wjazd z CRO w Podlehnik na rondo do PL
Koniec kropka.
kaeres napisał(a):Miałem o to samo zapytać.
Google street pokazuje jasno, że tam swego czasu była lub jest droga w jedną stronę.
https://www.google.pl/maps/@46.5774477, ... 312!8i6656
https://www.google.pl/maps/@46.5778586, ... 312!8i6656
String napisał(a):Witajcie,
Nie ukrywam, że podczas moich poprzednich eskapad do CRO w zasadzie niezbyt się przejmowałem objazdem MLP - trzymając się wcześniejszych "waypointów" nie sposób było się zgubić.
Jednakże jak koledzy wyżej zauważyli, trochę się ostatnio wdało tu trochę chaosu. A że podobnie jak co poniektórzy koledzy lekko zgłupiałem, zatem proszę o info, czy objazd w tym kształcie pozwoli mi uniknąć zamkniętych z powodu remontu ulic oraz płatności na autostradzie.
Będę wdzięczny za konkretne info Link do trasy: ------> https://goo.gl/boktw5
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi