kuchtal napisał(a):No to ja już sam nie wiem. Można jechać od Ptuja do granicy w Macejl czy nie można bez winiety. Bym prosił o jakieś konkrety. Najlepiej od osób, które już jechały ten kawałek.
W tym wątku postów sporo, poczytaj wątki ogłoszeniowe.
kuchtal napisał(a):No to ja już sam nie wiem. Można jechać od Ptuja do granicy w Macejl czy nie można bez winiety. Bym prosił o jakieś konkrety. Najlepiej od osób, które już jechały ten kawałek.
Masterjam napisał(a):A czy jest opcja dojazdu na Istrię omijając autostrady ? Patrzę na mapę, wąskie drogi a jadę busem Ford Transit i 60 Euro trochę boli mając w głowie 22 Euro za Czechy i Austrię . Ale to nasz pierwszy wyjazd i pytanie czy z 2 dzieci bezpieczniej , ale w korkach nie polecieć autostradą
birkin napisał(a):W tym roku drugi raz jadę do Chorwacji i zamierzam znowu ominąć płatne drogi w Słowenii. Tym razem jednak chcę pojechać na Cvetin. Czy ta droga nie przewiduje jakichś niespodzianek w postaci remontów?
https://goo.gl/maps/E8vnctMexkA2
birkin napisał(a):W tym roku drugi raz jadę do Chorwacji i zamierzam znowu ominąć płatne drogi w Słowenii. Tym razem jednak chcę pojechać na Cvetin. Czy ta droga nie przewiduje jakichś niespodzianek w postaci remontów?
https://goo.gl/maps/E8vnctMexkA2
Okbirkin napisał(a):Chodzi o zamknięte skrzyżowanie w Lenart, które jest na "mojej" trasie?
RadamiaN napisał(a):Masterjam napisał(a):A czy jest opcja dojazdu na Istrię omijając autostrady ? Patrzę na mapę, wąskie drogi a jadę busem Ford Transit i 60 Euro trochę boli mając w głowie 22 Euro za Czechy i Austrię . Ale to nasz pierwszy wyjazd i pytanie czy z 2 dzieci bezpieczniej , ale w korkach nie polecieć autostradą
Dokąd dokładnie jedziesz?
Zerkałeś na wątki forum ?
Masterjam napisał(a):RadamiaN napisał(a):Masterjam napisał(a):A czy jest opcja dojazdu na Istrię omijając autostrady ? Patrzę na mapę, wąskie drogi a jadę busem Ford Transit i 60 Euro trochę boli mając w głowie 22 Euro za Czechy i Austrię . Ale to nasz pierwszy wyjazd i pytanie czy z 2 dzieci bezpieczniej , ale w korkach nie polecieć autostradą
Dokąd dokładnie jedziesz?
Zerkałeś na wątki forum ?
Jadę przez Austrię wjazd do Słowenii na wysokosci Grazu i przez Maribor do Novigradu (Istria). Chyba że lepiej pociągnąć Austrią wzdłuż granicy słoweńskiej i pozniej lokalnymi przez Sowenię.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi