BaRTaSs88 napisał(a):
Skoro mowa już o tym Temmel, to czy ktoś się orientuje, czy w środku nocy zatankuję tam LPG?
mniej czasu zajęło by Ci wygooglowanie ,że stacja jest czynna do 22 , niż napisanie powyższego postu
BaRTaSs88 napisał(a):
Skoro mowa już o tym Temmel, to czy ktoś się orientuje, czy w środku nocy zatankuję tam LPG?
Rafi70 napisał(a):BaRTaSs88 napisał(a):
mniej czasu zajęło by Ci wygooglowanie ,że stacja jest czynna do 22 , niż napisanie powyższego postu
kaeres napisał(a):vakos8 napisał(a):piotrulex napisał(a):fracekkk napisał(a):Witam, po raz pierwszy wraz z rodziną wybieram się do Chorwacji. Potrzebuje pomocy w ominięciu płatnej autostrady w Słowenii wyruszamy 25.06 około 17 z centralnej Polski, około 3 będziemy w Grazie, gdyby ktoś przejeźdzał w tym czasie przez Słowenie i byłby tak uprzejmy że mógłbym jechać za nim będę bardzo wdzięczny:) Mogę się dostosować co do godziny z góry dziekuję Krzysiek
Poczytaj a się dowiesz wszsytkiego
Jak zjedziesz na końcu Austrii zjazdem 226 na Mureck i będziesz wolno jechał lub przystaniesz gdzieś na poboczu to masz 95% szans, że dołączą do Ciebie inni jadący tak samo jak Wy
My zjeżdżamy tam w środku nocy sami, na nikogo nie czekamy a do Ptuj dojeżdżamy z 5-10 samochodów CZ, PL a nawet A
"obowiązkowe" dotankowanie na Temmel i zapewne wyruszy się z niejednym samochodem na PL
Czynna od 5:30.
On będzie w tym czasie w okolicach Macelj w Chorwacji.
To dopiero zatankujeszvakos8 napisał(a):co do gazu to nie powiem, ja tankowałem ON.
Z ciekawości sprawdziłem, znalazłem paragon z zeszłego roku, wizyta na stacji 5.08.18 godz. 4:14, płatne gotówką
endryu napisał(a):To dopiero zatankujeszvakos8 napisał(a):co do gazu to nie powiem, ja tankowałem ON.
Z ciekawości sprawdziłem, znalazłem paragon z zeszłego roku, wizyta na stacji 5.08.18 godz. 4:14, płatne gotówką
Tankowałeś 05.08.2017 w sobotę. A wtedy była czynna 24h.
W 2017 tak jak i w 2016 http://www.nfz-temmel.at/mineraloelhandel.html
Marsallah napisał(a):maniek_t1 napisał(a):Pytanko: czy wiadomo kiedy planowane jest zakończenie remontu skrzyżowania w Lenart?
Do 4 października 2018.
endryu napisał(a):james84 napisał(a):Nawet nie wiedziałem że normalnie trzeba mieć winiete na tym moście...
Ale o co chodzi z tym że w kierunku Gruškovje należy miec winietę ?
Nie ma już szans na przejazd bez winiety z Podlehnik do granicy?
Na starym i nowym moście nie obowiązywała winieta i na razie nie obowiązuje. Czy będzie zmiana od września (DARS napisał podchwytliwie) zobaczymy?
O płatnym odcinku autostrady od Ptuja dp Podlehnika już napisano.
Bez winiety jedziemy w Ptuju tak jak pokazał na mapce Pääkäyttäjä.
O trasie bezpłatnej od Ptuja do Macelj też wcześniej opisano.
maniek_t1 napisał(a):Obawiam się, że gazu tam nie zatankujesz...
https://www.mylpg.eu/stations/austria/#map
Najbliższa stacja z LPG w Graz lub Ilz - musisz zatankować wcześniej.
Ewentualnie potoczyć się dalej i zatankować np. w Ptuj przy Obi.
roykssop napisał(a):endryu napisał(a):james84 napisał(a):Nawet nie wiedziałem że normalnie trzeba mieć winiete na tym moście...
Ale o co chodzi z tym że w kierunku Gruškovje należy miec winietę ?
Nie ma już szans na przejazd bez winiety z Podlehnik do granicy?
Na starym i nowym moście nie obowiązywała winieta i na razie nie obowiązuje. Czy będzie zmiana od września (DARS napisał podchwytliwie) zobaczymy?
O płatnym odcinku autostrady od Ptuja dp Podlehnika już napisano.
Bez winiety jedziemy w Ptuju tak jak pokazał na mapce Pääkäyttäjä.
O trasie bezpłatnej od Ptuja do Macelj też wcześniej opisano.
Tutaj chodzi o odcinek pomiędzy węzłami na 4 i 5 na autostradzie. Pomiędzy tymi węzłami autostrada jest bezpłatna w obu kierunkach, ale za węzłem nr 5 w stronę granicy winieta obowiązuje.
Mosty nie należą do DARS.
https://goo.gl/r7Fb3v
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi