Chyba tak:
james84 napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):- winieta jest obligatoryjna na odcinku Šentilj - Pesnica (E59) oraz dla ronda Pesnica, dla większej częsci ekspresówki Maribor - Pesnica - Slivnica (H2) oraz dla odcinkiów Pesnica - Zrkovska, Zrkovska - Ptujska i Slivnica - Podlehnik
- do września 2018, nie ma obowiązku posiadania winiety na odcinek Hajdina - Ptuj (Puchov Most) w obu kierunkach (ze względu na remont mostu przez rzekę Drava) W kierunku Gruškovje należy miec winietę.
Nawet nie wiedziałem że normalnie trzeba mieć winiete na tym moście...
Ale o co chodzi z tym że w kierunku Gruškovje należy miec winietę ?
Nie ma już szans na przejazd bez winiety z Podlehnik do granicy?
james84 napisał(a):BaRTaSs88 napisał(a):endryu napisał(a):Czasowe zamknięcie https://maps.oeamtc.at/bin/query.exe/dn?L=vs_oeamtcjames84 napisał(a):Nie mogę jeszcze wrzucać linków na forum więc nie moge pokazać o co dokładnie mi chodzi, ale zauważyłem właśnie na google maps że odcinek S69 ( około 1km ) od autostrady A9 w Austri do Mureck jest zamknięty.
Ktoś coś wie ?
Świetnie, my tu gadu gadu o Slowenii, a tu się okazuje, że kluczowy zjazd z autostrady na Mureck nam zamknęli...
A za 10 dni chcę tamtędy przejechać...
@BaRTaSs88, jedziesz objazdem MLP na Gornji Macelj czy Cvetlin ?
colins napisał(a):Dziękuję za informację. W takim razie śmigam z Ptuja do Podlehnika i tam wbiję się na dojazdówkę do granicy. Mam nadzieję, że do tego czasu (13 czerwca) ogarną też już te utrudnienia w okolicach Mureck. Bo tam też zdaje się, że jest zamknięty zjazd z autostrady za Grazem w kierunku na Mureck.
james84 napisał(a):colins napisał(a):Dziękuję za informację. W takim razie śmigam z Ptuja do Podlehnika i tam wbiję się na dojazdówkę do granicy. Mam nadzieję, że do tego czasu (13 czerwca) ogarną też już te utrudnienia w okolicach Mureck. Bo tam też zdaje się, że jest zamknięty zjazd z autostrady za Grazem w kierunku na Mureck.
Wyjeżdżam 7 czerwca i też planuje jechać objazdem MLP i wjechać w Podlehnik na trase i dalej do granicy.
Dam znać co i jak
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi