endryu napisał(a):Andzik napisał(a):cretor23 napisał(a):Tak czy siak trzeba się powoli oswajać z trasą Ptuj-Cvetlin. Nie jest źle, trochę kręto
Dzięki za filmik - przyda się - ładnie pokazuje jakość nawierzchni.
Mam pytanie do Dids76 - o ile pamiętam, Ty jeździsz przez Boboszów i Svitavy (my przez Štíty i Lanškroun). Pamiętasz może, czy jakość zakrętów jest podobna jak na ww. odcinku?babiszado napisał(a):Droga na Cvetlin jest jak setki w Polsce w górskich terenach. Nie robi żadnego wrażenia.
Niestety na moim żołądku takie drogi robią wrażenie (zwłaszcza w długiej podróży) Dlatego zawsze ostrożnie dobieram trasę i takie filmiki bywają pomocne
Jakie zakręty? Proszę podejrzeć na mapach googla, że to igraszka. Naprawdę normalna droga o dwóch zakrętach w prawo i w lewo.
Dids76 nie jeździ przez Boboszów. Wymieniona droga przez Czechy nie jest górską drogą. Jedzie się łagodnie.Może być lepszym przejazdem niż korek na jeziorkach.cwir napisał(a):kaeres napisał(a):cwir - dwie sprawy. Droga przez Breclav i Reinthal nie traci sensu bo korek na jeziorku. Druga sprawa to droga przez Reinthal to w 90% piękna jednojezdniowa ulica po której się leci 100km/h - przynajmniej w nocy. Zwalniamy tylko w miasteczko-wsiach, które mają kilkaset metrów długości maksymalnie 2-3km.
Jeszcze przywróce temat odcinka Brno - austostrada A5 w Austrii. Jeździ ktoś z Was przez D2 - Hustopeče - 420 - Mikulov? Dla mnie wydaje się to ciekawa alternatywa.
Można objechać tak
Endrju napisał(a):W najtrudniejszym momencie niczym się nie różni od serpentyn w Trate Ludzie tam targają przyczepy campingowe albo z łodziami i dają radę
Janusz Bajcer napisał(a):Foxtrot napisał(a):Janusz Balcer: napiszą do DARS, przetłumaczą i przekażą. I będzie to informacja z drugiej ręki.
Przed 10 laty była OK.
Winieta była potrzebna.
Ciekawy jestem jak jest teraz.
Janusz Bajcer napisał(a):Ja tym rondem nie jeżdżę, co z tą informacją zrobią korzystający z ronda - ich sprawa.
Pääkäyttäjä napisał(a):Odpytałem DARS, podzielę się niusami bo z własnego doświadczenia wiem, że nawet ambasada się potrafi mylić
na cestnih priključkih v krožišče voznike zavajajo Darsove opozorilne table.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi