kaeres napisał(a):piotrulex napisał(a):Dla mnie rozwiązaniem od lat jest jazda nocą a od zeszłego roku dodatkowo nie w piątek i tak do poniedziałku. Do tego GM z trafikiem i działa
Problem jest tego typu, że jeżeli wcześnie rezerwujesz to gospodarze nie lubią rezerwować od poniedziałku do piątku bo mają weekendy puste. A jeżeli rezerwujesz później to oczywiście są wolne od soboty do soboty (ew. niedzieli).
Ja jeszcze nie stałem w korku na granicy SLO-HR dłużej niż 15-20 minut. Tylko dlatego, że jeżdżę w nocy z piątku na sobotę.
Na granicy jestem o świcie bądź tuż przed.
stachan napisał(a):O tej porze kierowałbym się na Macelj
endryu napisał(a):pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.
To jest loteria. Szczególnie teraz gdy jest budowa drogi.pancezary napisał(a):endryu napisał(a):pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.
Pewnie tak będę musiał zrobić, ale wolałem podpytać kogoś kto ma doświadczenie w konkretnym dniu o mniej więcej interesującej mnie godzinie.
pancezary napisał(a):Teraz ruszam z domu w piątek 30/06
elka21 napisał(a):pancezary napisał(a):Teraz ruszam z domu w piątek 30/06
Jeśli w tym roku, to 30/06 wypada w sobotę, a nie w piątek.
Moje wszystkie wyjazdy do Chorwacji rozpoczynam w sobotę, i na granicy w Macelj jestem około godziny drugiej w niedzielę i czas przejazdu przez granicę, nie trwał nigdy dłużej, jak 20 góra 30 minut.
endryu napisał(a):To jest loteria. Szczególnie teraz gdy jest budowa drogi.pancezary napisał(a):endryu napisał(a):pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.
Pewnie tak będę musiał zrobić, ale wolałem podpytać kogoś kto ma doświadczenie w konkretnym dniu o mniej więcej interesującej mnie godzinie.
Ale forum dokładnie Ci nie powie jaki będzie ruchu 30-go nad ranem. U mnie podgląd kamerek w Ptuju (na postoju) sprawdzał się.pancezary napisał(a):endryu napisał(a):To jest loteria. Szczególnie teraz gdy jest budowa drogi.pancezary napisał(a):endryu napisał(a):pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.
W zasadzie tak, ale z tego co czytałem na forum to na ten moment korki (o tej godzinie tak mi się wydaje) nie tworzą się przez budowę, tylko przez dosyć duży ruch (i pracę służb granicznych) na granicy.
babiszado napisał(a):Droga jest płatna, ale zaznacz sobie opcję unikaj opłat i autostrad i zobaczysz jak cię pokieruje. Nie lepiej przez Cvetlin?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi