Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 12.05.2018 20:02

Jedno jest pewne: trzeba śledzić sytuację na bieżąco, gdyż zbliżający się jesienny finał budowy może spowodować jeszcze wiele niespodzianek, a sezon dopiero przed nami... :la:
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 12.05.2018 20:32

kaeres napisał(a):
piotrulex napisał(a):Dla mnie rozwiązaniem od lat jest jazda nocą a od zeszłego roku dodatkowo nie w piątek i tak do poniedziałku. Do tego GM z trafikiem i działa :)

Problem jest tego typu, że jeżeli wcześnie rezerwujesz to gospodarze nie lubią rezerwować od poniedziałku do piątku bo mają weekendy puste. A jeżeli rezerwujesz później to oczywiście są wolne od soboty do soboty (ew. niedzieli).
Ja jeszcze nie stałem w korku na granicy SLO-HR dłużej niż 15-20 minut. Tylko dlatego, że jeżdżę w nocy z piątku na sobotę.
Na granicy jestem o świcie bądź tuż przed.

Hej, czy te 15-20 minut to standard w Twoich wyjazdach? Masz doświadczenia na początku lipca? Jadę trzeci raz, do tej pory zawsze jechałem przez przez Cvetlin, ale zawsze w niedzielę około 6.30 ze względu na nocleg w Pobrezje k. Ptuj. Teraz ruszam z domu w piątek 30/06 około 18, więc na granicy Slo-Cro wg planu powinienem być w godzinach 4.30-5.30 i zastanawiam się czy od razu lecieć na Cvetlin, czy nie kombinować i jechać na Macelj?
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 12.05.2018 20:47

O tej porze kierowałbym się na Macelj :D
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 12.05.2018 20:53

stachan napisał(a):O tej porze kierowałbym się na Macelj :D

Tak myślę, ale czytając opisy ludzi jadących na majówkę to o tej godzinie stali około 1g-1,5g. A Ty masz jakieś doświadczenia w tych dniach o tej godzinie? Tak mniej więcej? :D
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.05.2018 20:54

pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 12.05.2018 21:01

endryu napisał(a):pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.

Pewnie tak będę musiał zrobić, ale wolałem podpytać kogoś kto ma doświadczenie w konkretnym dniu o mniej więcej interesującej mnie godzinie.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.05.2018 21:08

pancezary napisał(a):
endryu napisał(a):pancezary Zrób postój w Ptuju i podejrzyj na kamerkach co się dzieje w Macelj.

Pewnie tak będę musiał zrobić, ale wolałem podpytać kogoś kto ma doświadczenie w konkretnym dniu o mniej więcej interesującej mnie godzinie.
To jest loteria. Szczególnie teraz gdy jest budowa drogi.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 12.05.2018 21:11

pancezary napisał(a):Teraz ruszam z domu w piątek 30/06

Jeśli w tym roku, to 30/06 wypada w sobotę, a nie w piątek.
Moje wszystkie wyjazdy do Chorwacji rozpoczynam w sobotę, i na granicy w Macelj jestem około godziny drugiej w niedzielę i czas przejazdu przez granicę, nie trwał nigdy dłużej, jak 20 góra 30 minut.
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 12.05.2018 21:14

elka21 napisał(a):
pancezary napisał(a):Teraz ruszam z domu w piątek 30/06

Jeśli w tym roku, to 30/06 wypada w sobotę, a nie w piątek.
Moje wszystkie wyjazdy do Chorwacji rozpoczynam w sobotę, i na granicy w Macelj jestem około godziny drugiej w niedzielę i czas przejazdu przez granicę, nie trwał nigdy dłużej, jak 20 góra 30 minut.

Racja, pomyłka, ruszam w piątek 29/06 :oops:
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 12.05.2018 21:18

endryu napisał(a):
pancezary napisał(a):

W zasadzie tak, ale z tego co czytałem na forum to na ten moment korki (o tej godzinie tak mi się wydaje) nie tworzą się przez budowę, tylko przez dosyć duży ruch (i pracę służb granicznych) na granicy.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 12.05.2018 21:28

pancezary napisał(a):
endryu napisał(a):
pancezary napisał(a):

W zasadzie tak, ale z tego co czytałem na forum to na ten moment korki (o tej godzinie tak mi się wydaje) nie tworzą się przez budowę, tylko przez dosyć duży ruch (i pracę służb granicznych) na granicy.
Ale forum dokładnie Ci nie powie jaki będzie ruchu 30-go nad ranem. :D U mnie podgląd kamerek w Ptuju (na postoju) sprawdzał się. :D
pancezary
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pancezary » 12.05.2018 21:43

Zdaję sobie sprawę bo wystarczą dwa dzwony i zamiast o 5.30 bedę na granicy o 13.30:D
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 13.05.2018 06:48

Temat bardzo zagmatwany, śledzę na bieżąco i niestety nie mogę sie w tym połapać.
Pomijając korki, remonty drogowe czy ten przejazd przez Słowenie https://www.google.pl/maps/dir/Trate,+2 ... authuser=0 będzie jest wolny od winiet?
babiszado
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) babiszado » 13.05.2018 07:24

Droga jest płatna, ale zaznacz sobie opcję unikaj opłat i autostrad i zobaczysz jak cię pokieruje. Nie lepiej przez Cvetlin?
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 13.05.2018 07:36

babiszado napisał(a):Droga jest płatna, ale zaznacz sobie opcję unikaj opłat i autostrad i zobaczysz jak cię pokieruje. Nie lepiej przez Cvetlin?

no fakt...czy taka trasa jest ok? https://www.google.com.br/maps/dir/46.7 ... 831848!5i2
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 157
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone