Cały wątek.
rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027.html
Korespondencja
rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027-120.html#p308199
rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027-135.html#p309582
Po 10 latach chyba jest tak samo.
Janusz Bajcer napisał(a):Cały wątek.
rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027.html
Korespondencja
rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027-120.html#p308199
rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027-135.html#p309582
Po 10 latach chyba jest tak samo.
endryu napisał(a):Może Ci co kontrolowali 10 lat temu już są na emeryturze lub kończą wyroki za oszustwa drogowe
Janusz Bajcer napisał(a):endryu napisał(a):Może Ci co kontrolowali 10 lat temu już są na emeryturze lub kończą wyroki za oszustwa drogowe
Nie pozostaje mi nic innego jak ponownie napisać do Ambasady z zapytaniem czy coś zmieniło się po 10 latach.
endryu napisał(a):Przeczytałem. Konsul wyraził swoją opinię i tyle.
Janusz Bajcer napisał(a):Pytałem cały czas czy przeczytałeś co było napisane w 2008 roku w zamieszczonych linkach.
Z czystej ciekawości jak jest obecnie na tym rondzie, napiszę do Ambasady ponownie.
Foxtrot napisał(a):endryu: Co do zasady się zgadzamy - korzystanie z dróg regionalnych nie wymaga winiety, a rondo ma kategorię D, a nie A czy H. Dalej niestety nie jest tak jak piszesz. Drogi regionalne nie podlegają DARS, lecz DRSI. Rondo jest skrzyżowaniem w ciągu dróg regionalnych, dlatego kontrolerzy DARS nie mogą go nadzorować i formalnie mogą prowadzić kontrole tylko na drogach kategorii A i H. W związku z tym stanem faktycznym pokrętne jest użycie przysłówka "oficjalnie".
Co do doświadczeń: nigdy (20 lat) nie miałem tam żadnej nieprzyjemności, ale jak już pisałem wyżej, czekam jednak na bieżące doniesienia.
endryu napisał(a):Paradoks polega na tym, że od wielu lat słoweńskie służby szarpią się między sobą o odpowiedni status ronda
Jak wiemy od 10-u lat ciągnie się temat rondo-przed-mariborem-tam-trzeba-winete-t21027.html?hilit=rondo%20pesnica i zależy jak "zawieje" to tak jest w danym okresie I temat objazdu powraca zawsze przed wakacjami
Foxtrot napisał(a):Janusz Balcer: napiszą do DARS, przetłumaczą i przekażą. I będzie to informacja z drugiej ręki.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi