Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Endrju
Cromaniak
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 07.05.2018 09:01

plakon napisał(a):https://goo.gl/maps/BQxnWf5kxZ22

Tak też mnie googiel powiózł w drodze do Chorwacji :)

plakon napisał(a):Obiecana wczoraj mapka samego objazdu w Lenart: https://goo.gl/maps/xQvoVJ8b6qT2

Ja wczoraj skorzystałem z przytoczonej we wcześniejszych postach przez endryu trasy:
https://www.google.pl/maps/dir/46.59170 ... !1e1?hl=pl
Biegnie ona przez industrialną zonę w Lenart, tak też na jedynym znaku informującym o robotach drogowych są kierowane pojazdy pow. 7,5t.

Generalnie, źle nie jest, kilka wariantów do wyboru, można spokojnie przejechać bez paniki :) :hut:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 07.05.2018 09:05

fixz_9 napisał(a):Masakra się szykuje w tym roku z trasą przez SLO :/
Może w tym miesiącu ktoś wrzuci coś mega konkretnego (tzn. całość trasy PL-SVK-AT-SLO-CRO), która będzie tym "złotym strzałem" w te wakacje, bo na razie nie wygląda to ciekawie (zamknięty Lenart oraz Ptuj)

Nie marudź, ja masakry nigdzie nie widzę. Jedyna masakrą to może być wklejanie i dyskutowanie w tym wątku nad całością trasy o którą prosisz ;)

Zamknięty Lenart, zamknięty Ptuj, o matko, biedni mieszkańcy, jak oni się tam przemieszczają ;)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 07.05.2018 09:45

endryu napisał(a):
Endrju napisał(a):Lepszy numer jest w Słowenii, na objeździe MLP, czyli objazd objazdu :) W Lenart jest zamknięta Partizanska cesta, prowadząca do drogi "229", czyli Ptujskiej cesty (wraz ze skrzyżowaniami z jedną i drugą ulicą), dosyć mnie to zaskoczyło, więc odruchowo odbiłem przy samej blokadzie w prawo w osiedle... a następnie wujek google zaserwował mi krajoznawczą wycieczkę po Słoweńskich wsiach :) (Lormanje-Setarova-Selce) Powrót na główną trasę w Janezovci. Czasowo wyszło dosyć podobnie, gdyż ruch był zerowy.

Ważna informacja z zamknięciem drogi w centrum Lenart, które ma trwać do 04.10.2018
https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
Objazd przez miasto.
Warto podkleić tą informację. :!:

Dzięki! Podobnie - wielkie dzięki, Panowie, za mapki z jazdy po Lenarcie. Zapisuję sobie ku pamięci. To forum rządzi!

Kurde, będzie w tym roku kombinowania w Słowenii. Nie dość, że robią centralne skrzyżowanie w Lenarcie, to z linka dowiedziałem się, ze zamknięty będzie też "mój" most w Ptuju!
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.05.2018 10:03

kojacek napisał(a):
plakon napisał(a):Obiecana wczoraj mapka samego objazdu w Lenart: https://goo.gl/maps/xQvoVJ8b6qT2
[...]

Trzeba jedynie pamiętać, że końcówka Cmureškej jest jednokierunkowa, przynajmniej tak wynika z map Gugla. Na dodatek jadąc "tam" pojechalibyśmy na zakaz. :!:

Cmureška jest jednokierunkowa i w stronę do Chorwacji nią nie można jechać.
Ostatnio edytowano 07.05.2018 10:09 przez kaeres, łącznie edytowano 1 raz
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 07.05.2018 10:09

kaeres napisał(a):
kojacek napisał(a):
[...]

Trzeba jedynie pamiętać, że końcówka Cmureškej jest jednokierunkowa, przynajmniej tak wynika z map Gugla. Na dodatek jadąc "tam" pojechalibyśmy na zakaz. :!:

Cmureška jest jednokierunkowa i w stronę do Chorwacji nią nie można jechać.
W stronę Chorwacji myślę, że ten objazd będzie OK - https://www.google.pl/maps/dir/46.58307 ... m2!4m1!3e0

Ale google pokazuje że tam droga zamknięta więc z Jurovskiej w Ptujską nie da rady
2018-05-07 11_08_36-Mapy Google.png
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.05.2018 10:10

Racja, edytowałem swój post.
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 07.05.2018 11:55

Na luzaku przejedziecie tą trasą, podaną przez endryu, sprawdzone, przetestowane,
https://www.google.pl/maps/dir/46.59170 ... !1e1?hl=pl
Po co więcej kombinować, zapisać do navi i jechać
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 07.05.2018 14:26

A moim skromnym zdaniem trasą podaną przez @endryu nie przejedziecie. Jadąc w kierunku Polski 20 metrów za skrzyżowaniem z ulicą Strma pot na ulicy Ptujska Cesta stoi jak byk zakaz ruchu i zaczynają się wykopaliska. Trzeba więc skręcić w Strma pot w prawo.
Chyba że tylko na sobotę 05.05 ten znak postawili ;-)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 07.05.2018 17:10

plakon napisał(a):A moim skromnym zdaniem trasą podaną przez @endryu nie przejedziecie. Jadąc w kierunku Polski 20 metrów za skrzyżowaniem z ulicą Strma pot na ulicy Ptujska Cesta stoi jak byk zakaz ruchu i zaczynają się wykopaliska. Trzeba więc skręcić w Strma pot w prawo.
Chyba że tylko na sobotę 05.05 ten znak postawili ;-)

Powyżej Endrju napisał, że przejechał bez problemu trasą, którą wkleiłem. Trasa ta przebiega w dużej odległości od centrum-remontu drogi. I nie przebiega przez Ptujską Cestę i ul. Strma :idea:
Wklejam trasę jeszcze raz https://www.google.pl/maps/dir/46.59170 ... !1e1?hl=pl
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 07.05.2018 20:49

Zastanawiam się, dlaczego nie można pojechać tak: Partizanska (p) -> Maistrova (l)-> Jurovska (p)-> Mariborska (l)-> heroja Lacka (l) -> Pot na Kamenšak (l) -> Pot na Kamenšak i w prawo Ptujska cesta.
Jedzie się przez Lenart, nie krąży po okolicy. A próba wytyczenia trasu powoduje, że algorytmy Google'a tworzą jakieś wycieczki krajoznawcze ;)
Edyta: Udało się trasa
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 08.05.2018 06:48

kojacek napisał(a):Zastanawiam się, dlaczego nie można pojechać tak: Partizanska (p) -> Maistrova (l)-> Jurovska (p)-> Mariborska (l)-> heroja Lacka (l) -> Pot na Kamenšak (l) -> Pot na Kamenšak i w prawo Ptujska cesta.
Jedzie się przez Lenart, nie krąży po okolicy. A próba wytyczenia trasu powoduje, że algorytmy Google'a tworzą jakieś wycieczki krajoznawcze ;)

Też o tym myślałem. O ile ten odcinek Mariborskiej (przy wylocie Jurovskiej) nie będzie niedostępny podczas prowadzenia remontu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2018 09:10

Ale zamęt. W tym roku odpuszczam objazd i jadę autostradą przez SLO, zbiednieć nie zbiednieje przez te 30 E choć wiadomo, że lepiej byłoby przeznaczyć je na co innego. Pierwszy raz pogodzę się chyba z winietą w SLO :D
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 08.05.2018 09:13

kojacek napisał(a):Zastanawiam się, dlaczego nie można pojechać tak: Partizanska (p) -> Maistrova (l)-> Jurovska (p)-> Mariborska (l)-> heroja Lacka (l) -> Pot na Kamenšak (l) -> Pot na Kamenšak i w prawo Ptujska cesta.

Myślę, że kluczem jest poznanie gdzie dokładnie jest remont.
Nie wiem czy gdzieś wyczytałem, że już ulica Partizanska jest wykluczona przez skrzyżowaniem z Mariboską.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 08.05.2018 09:14

alechandro napisał(a):Ale zamęt. W tym roku odpuszczam objazd i jadę autostradą przez SLO, zbiednieć nie zbiednieje przez te 30 E choć wiadomo, że lepiej byłoby przeznaczyć je na co innego. Pierwszy raz pogodzę się chyba z winietą w SLO :D

Myślę, że to fajny element podróży oraz samo kombinowanie daje sporo frajdy :)
Każdy może lecieć za 30e z takim samym czasem jeżeli się okaże mega korek na granicy.
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 08.05.2018 09:25

Takie info znalazłem :
http://tlp.org.pl/na-slowenii-od-1-kwie ... oru-oplat/

dla pojazdów ponad 3,5 T.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 152
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone