Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 29.04.2018 07:53

To dopiero... Czyli obłożenie weekendowe maksymalne :roll:

Ciekawe jak sytuacja się rozwinie, gdy nastąpi kumulacja powrotów - czekamy na pierwsze informacje, tymczasem dzięki za pozdrowienia i miłych wywczasów :nice:
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 29.04.2018 12:35

Lepszy numer jest w Słowenii, na objeździe MLP, czyli objazd objazdu :) W Lenart jest zamknięta Partizanska cesta, prowadząca do drogi "229", czyli Ptujskiej cesty (wraz ze skrzyżowaniami z jedną i drugą ulicą), dosyć mnie to zaskoczyło, więc odruchowo odbiłem przy samej blokadzie w prawo w osiedle... a następnie wujek google zaserwował mi krajoznawczą wycieczkę po Słoweńskich wsiach :) (Lormanje-Setarova-Selce) Powrót na główną trasę w Janezovci. Czasowo wyszło dosyć podobnie, gdyż ruch był zerowy.

stachan napisał(a):To dopiero... Czyli obłożenie weekendowe maksymalne :roll:

Na Lucko przejaśniło się koło 13, wtedy do bramek stałem kilka minut, a od rana pokazywało kilkukilometrowy zator
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 29.04.2018 13:01

Endrju napisał(a):Lepszy numer jest w Słowenii, na objeździe MLP, czyli objazd objazdu :) W Lenart jest zamknięta Partizanska cesta, prowadząca do drogi "229", czyli Ptujskiej cesty (wraz ze skrzyżowaniami z jedną i drugą ulicą), dosyć mnie to zaskoczyło, więc odruchowo odbiłem przy samej blokadzie w prawo w osiedle... a następnie wujek google zaserwował mi krajoznawczą wycieczkę po Słoweńskich wsiach :) (Lormanje-Setarova-Selce) Powrót na główną trasę w Janezovci. Czasowo wyszło dosyć podobnie, gdyż ruch był zerowy.

Ważna informacja z zamknięciem drogi w centrum Lenart, które ma trwać do 04.10.2018
https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
Objazd przez miasto.
Warto podkleić tą informację. :!:
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 29.04.2018 13:42

Cześć moi drodzy,
wczoraj inwestując wcześniej przez Tolltickets słoweńską winietę pojechałem ichniejszą autostradą.
Przed Macelj nawigacja google pokazuje 1,5 godziny korka. Tak też było. Jesli byłbym z pół godzony później to pewnie nie dało by się zjechać. Zjechałem na Podlehnik i pojechałem drogą rownoleglą. Wjechaliśmy na przejściu. Czekanie mniej niż 10 minut. Oczywiście ludzi mrówek choć pogranicznicy nawet nie wzięli dowodów do ręki.
Moja sugestia ustawiajcie od razu nawi w Austrii na Rogatec lub Cvetlin. Będziecie mieć spokój.

Takie moje spostrzeżenia z wczoraj.
Pozdrawiam z Igrane.
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 29.04.2018 14:02

Ja jechałem przez Cvetlin zaraz po 12 i byłem jedyny na przejściu, strażnik nawet się nie kwapił do zerknięcia w dokumenty tylko machnął ręką.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 29.04.2018 14:57

Z Cvetlina żeby dojechać na autostradę, to kierować się od razu na zjazd w Gornji Macelj czy jechać dalej na południe?
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 29.04.2018 15:29

Ja wjeżdżam na pierwszym możliwym, zaraz na bramki autostradowe
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 29.04.2018 20:38

plakon napisał(a):Cześć moi drodzy,
Zjechałem na Podlehnik i pojechałem drogą rownoleglą. Wjechaliśmy na przejściu. Czekanie mniej niż 10 minut.

A możesz zaznaczyć gdzie konkretnie wyjechałeś na tej granicy?
plakon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plakon » 29.04.2018 20:48

W miejscowości Zgornje Gruškovje przejechałem nad autostradą i znalazłem się obok punktu DARS oczywiście w kierunku Polski. Zawinąłem się w drugą, właściwą stronę, ktoś mnie uprzejmie wpuścił i już byłem 100 metrów od kontroli granicznej. Wszystko odbyło się zgodnie z przepisami, żeby uprzedzić pytania.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 29.04.2018 20:51

Trajgul napisał(a):Z Cvetlina żeby dojechać na autostradę, to kierować się od razu na zjazd w Gornji Macelj czy jechać dalej na południe?

Dobry dojazd jest z Cvetlina do Trakošćan i dalej 508-ką do Gornji Macelj.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 29.04.2018 22:36

endryu napisał(a):
Trajgul napisał(a):Z Cvetlina żeby dojechać na autostradę, to kierować się od razu na zjazd w Gornji Macelj czy jechać dalej na południe?

Potwierdzam, droga w porządku, choć podczas jazdy dziwiły mnie samochody zaparkowane w środku lasu koło 4 w nocy :mrgreen:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 29.04.2018 23:17

kojacek napisał(a):
endryu napisał(a):

Potwierdzam, droga w porządku, choć podczas jazdy dziwiły mnie samochody zaparkowane w środku lasu koło 4 w nocy :mrgreen:

Wydumałeś już czemu one tam były zaparkowane? Bo już kilka razy tam stały. :D
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 29.04.2018 23:41

endryu napisał(a):
kojacek napisał(a):
endryu napisał(a):

Wydumałeś już czemu one tam były zaparkowane? Bo już kilka razy tam stały. :D

Znajomy, znający myśliwych, zasugerował wyjazd na polowanie. I to ma sens-bo przecież nie pojechali tam na zbieranie grzybów czy jagód... na długo przed wschodem słońca ;)
Wolę takie tłumaczenie niż zlot wampirów :mrgreen:
Niemniej jednak, widok takiej ilości samochodów zaparkowanych nocą w lesie jest przynajmniej zaskakujący.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 30.04.2018 07:53

endryu napisał(a):

Dzięki, jechałem już ta droga ale w kierunku Polski. Bardziej mi chodziło czy jadąc przez Cvetlin nie zakorkuje się w Gornji Macelj.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 30.04.2018 11:19

Trajgul napisał(a):
endryu napisał(a):

Dzięki, jechałem już ta droga ale w kierunku Polski. Bardziej mi chodziło czy jadąc przez Cvetlin nie zakorkuje się w Gornji Macelj.

W Gornji Macelj nie. Lekkie spowolnienie może być na bramkach w Trakošćan. Alternatywą jest przejazd 1-ką od Gornji Macelj i dalej wjazd na A2 lub przejazd całą 1-ką do Lučko. A nawet wjazd na A1 za Lučko. Ale to zależne jest od natężenia ruchu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 150
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone