tomi1976 napisał(a):Masz racje.Bardziej chodziło mi o Śląsk
Taniej przez Węgry ale szybciej przez Austrię.... praktycznie tylko autostrada, a
kaeres napisał(a):Andrzej3777 napisał(a):Mi się wydaje że skoro autostrada jest coraz dłuższa i nie wiadomo dokąd będzie przed samym sezonem to chyba coraz mniej wart kombinować. Ja w tym roku daje Sobie spokój po dłuższej analizie stwierdzam że koszt ok 130 zł dla całej Rodziny w dwie strony ok 140 km to nie jest jakiś dramat
Są 2 przeciw tej opcji.
1. Na granicy jeżeli będzie korek to autostradą tracisz tak czy siak. Czasami jest aż od Ptuj więc w najgorszym wypadku przejeżdżasz granicę później niż jadąc przez słynny objazd z Cvetlinem.
2. Niby tylko 30e = 130zł ale zaczynamy liczyć na co by to poszło i wychodzi nam połowa paliwa do Chorwacji
Pozdrav
Można wnioskować z tych wypowiedzi że bez sensu jest jechać autostradą bo jeśli odliczymy winetki w Czechach Austri plus Słowenia to oszczędnśći na samych winetkach będą mega plus jeszcze paliwoPääkäyttäjä napisał(a):Ze spalaniem na objeździe MLP sam potwierdzam - Ulysse 3.0 z LPG robiłem średnio 270 km na 38 litrach gazu. Z przejazdem MLP doszłem do 330 km. Niezły wynik.
Andrzej3777 napisał(a):Można wnioskować z tych wypowiedzi że bez sensu jest jechać autostradą bo jeśli odliczymy winetki w Czechach Austri plus Słowenia to oszczędnśći na samych winetkach będą mega plus jeszcze paliwoPääkäyttäjä napisał(a):Ze spalaniem na objeździe MLP sam potwierdzam - Ulysse 3.0 z LPG robiłem średnio 270 km na 38 litrach gazu. Z przejazdem MLP doszłem do 330 km. Niezły wynik.
A tak poważnie kazdy robi jak uważa po to jest to forum ja jednak uważam ze szybciej wygodniej może nie taniej jest jednak autostradami nawet tą Słoweńską zwłaszcza że biegnie ona coraz bliżej granicy z Cro
Andrzej3777 napisał(a):Można wnioskować z tych wypowiedzi że bez sensu jest jechać autostradą bo jeśli odliczymy winetki w Czechach Austri plus Słowenia to oszczędnśći na samych winetkach będą mega plus jeszcze paliwo
O odcinku od węzła Draženci do Podlehnik, że jest już płatny pisałam 6 stron temu został oddany zgodnie z planem w listopadzie 2017 a że resztę do granicy z Cro oddadzą w tym roku na jesieni też było wiadomo odkąd zaczęli budować autostradę, tak zakładały terminy kolejnych etapów budowy, choć większość chyba miała nadzieje, że jednak się nie wyrobią, no ale niestetyerci napisał(a):... Poniższy obrazek przedstawia sytuację (odcinek od Drazenci do granicy z Austrią już od lat jest płatny):[/i]
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi