Andrzej3777 napisał(a):Mi się wydaje że skoro autostrada jest coraz dłuższa i nie wiadomo dokąd będzie przed samym sezonem to chyba coraz mniej wart kombinować. Ja w tym roku daje Sobie spokój po dłuższej analizie stwierdzam że koszt ok 130 zł dla całej Rodziny w dwie strony ok 140 km to nie jest jakiś dramat
birkin napisał(a):w tym roku drugi raz wybieram się do Chorwacji i prawdopodobnie pojadę tą samą trasą co przed rokiem, czyli Czechy, Austria, Słowenia (objazdem). Z tą jednak różnicą, że tym razem wszystkie kraje będę jechał autostradą. Odżałuję te 30 euro (miesięczna) i bez żadnego kombinowania przejadę Słowenię autostradą.
Andrzej3777 napisał(a):Mi się wydaje że skoro autostrada jest coraz dłuższa i nie wiadomo dokąd będzie przed samym sezonem to chyba coraz mniej wart kombinować. Ja w tym roku daje Sobie spokój po dłuższej analizie stwierdzam że koszt ok 130 zł dla całej Rodziny w dwie strony ok 140 km to nie jest jakiś dramat
kaeres napisał(a):Andrzej3777 napisał(a):Mi się wydaje że skoro autostrada jest coraz dłuższa i nie wiadomo dokąd będzie przed samym sezonem to chyba coraz mniej wart kombinować. Ja w tym roku daje Sobie spokój po dłuższej analizie stwierdzam że koszt ok 130 zł dla całej Rodziny w dwie strony ok 140 km to nie jest jakiś dramat
Są 2 przeciw tej opcji.
1. Na granicy jeżeli będzie korek to autostradą tracisz tak czy siak. Czasami jest aż od Ptuj więc w najgorszym wypadku przejeżdżasz granicę później niż jadąc przez słynny objazd z Cvetlinem.
2. Niby tylko 30e = 130zł ale zaczynamy liczyć na co by to poszło i wychodzi nam połowa paliwa do Chorwacji
Pozdrav
Andrzej3777 napisał(a):Korki z wyjątkiem zdarzeń losowych których nikt nie przewidzi tworzą się przede wszystkim w weekendy szczególnie w sobotę.Na 11 razy które jechałem tylko raz stałem w korku właśnie w sobotę,10 razy jechałem w tygodniu zero korków na granicy od 5 do 10 minut.
poldi1969 napisał(a):Witam
Po przekroczeniu granicy w Cvetlin jak najlepiej później jechać, kierunek Zadar
Obie trasy dobre o takim samym standardzie drogi, zbliżonej odległości i czasie przejazdu. Jest jeszcze opcja nie wjeżdżać na A2 ale na 1-kę do Zagrzebia. To zależy od terminu przejazdu i danej sytuacji na trasie. Będąc w Cvetlinie można podejrzeć co widnieje na trasie, np. na Google maps czy też Waze.poldi1969 napisał(a):Ok może mało precyzyjnie zapytałem.
Jak lepiej od Cvetlina do Gornji Macelj i wjazd na A2,
czy może lepiej od Cvetlina do Lepoglava i nadrogę nr35 i później na A2 w Švaljkovec?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi