krzygaj napisał(a):Czy będąc 20.08 - tj niedziela w godzinach 12-14 na granicy Austria/Słowienia jechać standardowo przez M-L-P czy Bad Radkersburg/Ormoz - co radzicie?
kojacek napisał(a):
Słoweńcy poprawili koleje fragmenty asfaltu na objeździe.
sg22 napisał(a):Przejazd do Chorwacji w nocy 3/4.08.17 zero jakichkolwiek korków paliwo 1.049 (automat blokuje 150 euro nie 100 w poniedziałek miałem już pieniążki z nadwyżki nie zatankowanej zwrócone na koncie) - uwaga nie zawsze czyta kartę u mnie Visa pko bez problemu poszło szwagier niestety nie dał rady zapłacić kartą z mbanku (w żaden sposób nie chciało jej złapać chociaż normalnie na stacjach ją płacił).
Powrót 11.08.17 około godziny 15 jedyny korek przez Ptuj około 20 minut oraz na granicy może maksymalnie 10 minut - na stacji cena ta sama co wcześniej 1.049. Cały odcinek nie płatny można śmiało jechać i się nie stresować (stawiam że jeszcze długo tak będzie patrząc na to ile tej drogi zrobili).
marynamaj napisał(a):Witam. Wyjechaliśmy dziś z Marek pod Warszawą o godz. 0.30 - dojechaliśmy na nocleg w okolicach Ptuj o 14.00
Jazda na 2 samochody z dziećmi, kilka postojów, żadnych problemów ( trasa przez Wiedeń - objazd M-L- do Ptuj ). Szybko i sprawnie, korków nie stwierdzono. Jutro jedziemy przez Cvetlin
franki napisał(a):Jechaliście na Ostrawę? Nie było problemu z winietką 10 dniową na pierwszym Shellu w Czechach?
piotrulex napisał(a):franki napisał(a):Jechaliście na Ostrawę? Nie było problemu z winietką 10 dniową na pierwszym Shellu w Czechach?
Z jakiego powodu miałyby być te problemy? No i jaki to ma związek z objazdem Słowenii? Wiesz co to PW?
Aby zwiększyć Twój niepokój napiszę, że nie ma już tam tego Shella
krzygaj napisał(a):piotrulex napisał(a):franki napisał(a):Jechaliście na Ostrawę? Nie było problemu z winietką 10 dniową na pierwszym Shellu w Czechach?
Z jakiego powodu miałyby być te problemy? No i jaki to ma związek z objazdem Słowenii? Wiesz co to PW?
Aby zwiększyć Twój niepokój napiszę, że nie ma już tam tego Shella
A to gdzie teraz kupić winietę na CZ i A? zawsze tam kupowałem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi