Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lokiec3
Odkrywca
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) lokiec3 » 19.07.2017 15:42

sebek95 napisał(a):A ktoś tankował się na Shellu przed Mureck ?? jak cenowo paliwko tam :)

Wystarczy przed zjazdem na Mureck zjechać do jakiejkolwiek wioseczki i w odległości max 1 km od autostrady zawsze znajdziesz stację. A tam już ceny w okolicy 1 Euro za litr gnojówki.
Pozdrawiam.
Tomy Lee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy Lee » 19.07.2017 15:49

Myślę, że faktycznie z każdą chwilą oddalamy się od tematu. Ponieważ w niedzielę ruszam w trasę zapyt: czy ktoś jechał / wracał w tym tygodniu i potwierdzi czy objazd aktualny i żadnych nowych niespodzianek?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 19.07.2017 17:17

Tomcio :!: Rozejrzyj się po forum. I znajdziesz info. aktualne, że objazd bez zmian.
Tomy Lee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy Lee » 19.07.2017 17:25

Taki żarcik miał być :mrgreen: :hut:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 19.07.2017 17:53

Tomy Lee napisał(a):Małe sprostowanie kolego żeby później ktoś nie miał do nas pretensji. Opłaca się w Austrii pod warunkiem, że nie na autostradzie. Jakiś kilometr wcześniej na Shellu 1.38€/l. Wtedy może boleć 8O :lool:

P7050466_DxO1010Web.jpg

Stacja Shell koło Breclav.
33,9 x 0,161 = 5,46 niezły wynik :wink:
Porównujmy porównywalne.
Shell to specyficzna stacja. Tam zawsze jest drogo. Na autostradzie też jest drogo, i to wszedzie. To chyba wszyscy wiedzą.
Nie trzeba tankować na autostradzie, wystarczy nieco zjechać np. TU - trzeba kliknąć na stację w ILZ 1,129Eur za 95pB.
biagggio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) biagggio » 19.07.2017 21:16

Siemka.
Na Shell w Mureck dziś wieczorem diesel 1.02€.
A wujek G. poprowadził mnie na zamknięty most w Ptuj na drodze 229. Czyli trzeba w lewo "przy żywopłocie" w ulicę Dornavska cesta i dalej idzie.
Pozdr.
bledzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bledzik » 20.07.2017 08:29

Marsallah napisał(a):
Tomy Lee napisał(a):Małe sprostowanie kolego żeby później ktoś nie miał do nas pretensji. Opłaca się w Austrii pod warunkiem, że nie na autostradzie. Jakiś kilometr wcześniej na Shellu 1.38€/l. Wtedy może boleć 8O :lool:

A no właśnie. A ja w Austrii praktycznie tylko autostradą jadę.

zjedź na Leibnitz z A9 Graz-Maribor ( parę km przed granicą ze Słowenią ), są tam minimum 3 stacje paliw. Różnica w cenie to 20-30 centów na litrze więc na baku ok. 10 Euro

Odległośc od autostrady to 1-2 min
Tomy Lee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomy Lee » 20.07.2017 19:27

Cena z dziś na pierwszej stacji po zjeździe na Mureck to 1,049€/l a na drugiej na wylocie 1,035€/l. Info z godziny 19:00 :papa: .
fireman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fireman » 21.07.2017 19:22

farow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farow » 22.07.2017 08:31

Czekamy na info od tych którzy dziś dojechali do Cro :) jak droga? ;) gdzieś wyczytałem że w Ptuj most zamknięty i objazdy. To chodzi o ten nowy most z forumowej trasy?!
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.07.2017 08:42

farow napisał(a):Czekamy na info od tych którzy dziś dojechali do Cro :) jak droga? ;) gdzieś wyczytałem że w Ptuj most zamknięty i objazdy. To chodzi o ten nowy most z forumowej trasy?!

Było już tu kilkanaście razy pisane : REMONTOWANY JEST STARY MOST W CENTRUM!! MOST NA OBWODNICY PTUJ JEST OTWARTY!! korki robią się w dzień z tego prostego powodu że cały ruch lokalny prowadzony jest jednym mostem. :papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.07.2017 08:46

dids76 napisał(a):
farow napisał(a):Czekamy na info od tych którzy dziś dojechali do Cro :) jak droga? ;) gdzieś wyczytałem że w Ptuj most zamknięty i objazdy. To chodzi o ten nowy most z forumowej trasy?!

Było już tu kilkanaście razy pisane : REMONTOWANY JEST STARY MOST W CENTRUM!! MOST NA OBWODNICY PTUJ JEST OTWARTY!! korki robią się w dzień z tego prostego powodu że cały ruch lokalny prowadzony jest jednym mostem. :papa:

AMEN

Ale to pewnie i tak nie wystarczy, bo za dwie strony jakiś zuch znów zapyta "jak tam na trasie?", albo jeszcze lepiej: "czy ktoś ostatnio jechał?"
maciejdm1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciejdm1 » 22.07.2017 09:53

Jechałem w niedzielę 16.07 przez objazd MLP, w godzinach 10:30-11:30.Ruch znikomy, dopiero w Ptuju zrobiło się więcej aut, ale cały czas jechałem. Przystanek przy markecie, niedaleko ronda prowadzącego na nowy most. Tam zerknąłem na Google maps i droga do Macelj na czerwono, decyzja i jedziemy na Cvetlin. Do Cvetlin trasa oki, trochę wąsko, nawierzchnia już swoje przeżyła, ale jechało się dobrze. Po drodze tylko miejscowi i kilka aut z PL (pewnie zerkali na forum). Na granicy jedno auto. Wjazd do Cro lekko hardkorowy-odcinek ostrych serpentyn pod górę, cały czas na pierwszym lub drugim biegu... Myślę, że po ciemku lub po deszczu byłoby ciężko tam przejechać.
franki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) franki » 22.07.2017 09:58

Nocą rzeczywiście może tam być słabo. W Cvetlin dwukrotnie przekraczałem granicę ale zawsze w ciągu dnia
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 22.07.2017 10:02

Nocą też bez problemu. Trochę zakręcony podjazd ale przejazd bez kolejki .... bezcenny :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 117
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone