kowal250 napisał(a):gigi możesz powiedzieć kiedy jechałeś przez MLP ?
I czy dalej z ptuj do granicy Chorwackiej jest bez autostrady slowenskiej.dzieki za info
AdamBeata napisał(a):Temat "dobrego jedzenia" traktuję - albo raczej nie traktuję w ogóle. Na trasie jem najwyżej domową kanapkę czy dwie, a moja druga połowa to już tylko kawę z termosu pije, a ogólnie to śpi przez całą podróż. W Słowenii w Radenci kupuję "Burka" w piekarni przy pierwszym rondzie jak jestem z rana ale w tym roku zamierzam być tam około północy więc skupie się jednak na kanapce i zakupie skrzynki wina i oleju z dyni u znajomego Słoweńca. Słoweńcy mają raczej ogólnie dobre jedzenie (mieszkałem tu kiedyś prawie dwa lata i byłem zadowolony z ichniejszego menu). Nie wiem jak jest w restauracjach przy tej trasie więc nie doradzę.
Tomy Lee napisał(a): to w drodze powrotnej musowo postój w Siwej Czapli. Traktuję to jako ostatni symbol urlopu - coś jak być na urlopie i nie wypić Ożujska czy Karlovaćka tak samo jak nie zatrzymać się na wiadereczko dobrej zupy w środku nocy
dids76 napisał(a):Tomy Lee napisał(a): to w drodze powrotnej musowo postój w Siwej Czapli. Traktuję to jako ostatni symbol urlopu - coś jak być na urlopie i nie wypić Ożujska czy Karlovaćka tak samo jak nie zatrzymać się na wiadereczko dobrej zupy w środku nocy
Ja mam tak z pizzą w Pri Mici. Głównie z tego powodu, mimo że jadę B66 przez Bad Radkersburg wracam w Lenart na "normalny" objazd przez Lenart i Ptuj
pablo150 napisał(a):dids76 napisał(a):Tomy Lee napisał(a): to w drodze powrotnej musowo postój w Siwej Czapli. Traktuję to jako ostatni symbol urlopu - coś jak być na urlopie i nie wypić Ożujska czy Karlovaćka tak samo jak nie zatrzymać się na wiadereczko dobrej zupy w środku nocy
Ja mam tak z pizzą w Pri Mici. Głównie z tego powodu, mimo że jadę B66 przez Bad Radkersburg wracam w Lenart na "normalny" objazd przez Lenart i Ptuj
Też zastanawiam się na jazde na przełaj drogą 66 w kierunku Ptuj obijając GRAZ.
Prosił bym o więcej info co do tego skrutu.
Wg. google czasowo podobnie, kilometrowo krócej o 35km.
djprzemol napisał(a):Nie daje mi spokoju jedna rzecz,a mianowicie skąd wiecie że te ostatnie 600 m przed granicą nie ustanowiono odcinkiem płatnym?...
djprzemol napisał(a):...Skoro rondo w Ptuju oznaczone jest ze wjeżdża się na autostradę to skąd pewność że ten odcinek autostrady nie jest płatny?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi