krutom napisał(a):Wczoraj 5 lipca w środę wracałem z CRO.
Most na drodze 710 w Ptuju jest zamknięty, przez co korkuje się most na drodze nr 2.
Ale nie jest to uciążliwe. Ruch jest powolny, ale płynny.
Uwaga przy ustawianiu nawigacji.
np Automapa nie wie nic o zamknięciu mostu i jeżeli jedziecie przez Cvetlin to Was na niego wykieruje.
Trzeba jechać tak. Nie ma możliwoć bezpośredniego wjazdu z ulicy Zagrebśka cesta na drogę nr 2. Ulica pod nią przechodzi. Trzeba jechać dalej i na pierwszym rondzie skręcić w prawo i na następnym rondzie wjechać w drogę nr 2.
Ja przed wyjazdem nie doczytałem o zamknięciu mostu i musiałem jechać tak. Też się w końcu udało, ale niepotrzebne kółko zrobiłem. Za to obejrzałem zamek od innej strony.
jolcix napisał(a):
czy są jakieś informacje do kiedy potrwa remont?
krutom napisał(a):Wczoraj 5 lipca w środę wracałem z CRO.
Most na drodze 710 w Ptuju jest zamknięty, przez co korkuje się most na drodze nr 2.
Ale nie jest to uciążliwe. Ruch jest powolny, ale płynny.
Uwaga przy ustawianiu nawigacji.
np Automapa nie wie nic o zamknięciu mostu i jeżeli jedziecie przez Cvetlin to Was na niego wykieruje.
Trzeba jechać tak. Nie ma możliwoć bezpośredniego wjazdu z ulicy Zagrebśka cesta na drogę nr 2. Ulica pod nią przechodzi. Trzeba jechać dalej i na pierwszym rondzie skręcić w prawo i na następnym rondzie wjechać w drogę nr 2.
Ja przed wyjazdem nie doczytałem o zamknięciu mostu i musiałem jechać tak. Też się w końcu udało, ale niepotrzebne kółko zrobiłem. Za to obejrzałem zamek od innej strony.
michanio napisał(a):Witam wszystkich,
Będziemy objeżdżać autostradę w Słowenii dziś w nocy, mam pytanko, czy jest wjazd z drugi numer 2 od Ptuj na autostradę w stronę Macelij i czy ten odcinek jest bezpłatny?, czy lepiej jechać na Cvetlin?
michanio napisał(a):Tak mam na myśli ten węzeł, czyli bez problemów uda mi się dojechać do granicy? Ostatni raz w Cro byliśmy w 2015 roku i dlatego pytam, a objazd autostrady w Słowenii bez zmian tylko przez Ptuj trzeba jechać ta drogą numer 2 węzła Draženci?
miromir napisał(a):Proszę o radę
czy omijając autostradę w Słoweni:
1. trasą MLP w Ptuj powracać na E59 czy sugerujecie
2. jechać na Cvetlin i dalej Trakościan i powrót za granicą na bramki na autostradę już chorwacką?
Czy cvetlin w porze nocnej (po północy) przekroczę normalnie?
dodam że wyjazd 21.07..
krutom napisał(a):miromir napisał(a):Proszę o radę
czy omijając autostradę w Słoweni:
1. trasą MLP w Ptuj powracać na E59 czy sugerujecie
2. jechać na Cvetlin i dalej Trakościan i powrót za granicą na bramki na autostradę już chorwacką?
Czy cvetlin w porze nocnej (po północy) przekroczę normalnie?
dodam że wyjazd 21.07..
W nocy nie ma sensu pchać się na Cvetlin.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi