Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.07.2017 14:53

Do Słowenii wjeżdżałem przez Gornja Radgona, zaraz za granicą są drogowskazy aby kierować się na Ljutomer i Ormož. Nawet jest ta trasa ta na którą nie potrzeba winiety. Jadąc przez Ptuj, na rondach są drogowskazy na Varaždin, aby ni jechać na Macelj.
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 10.07.2017 17:30

krutom napisał(a):Wczoraj 5 lipca w środę wracałem z CRO.
Most na drodze 710 w Ptuju jest zamknięty, przez co korkuje się most na drodze nr 2.
Ale nie jest to uciążliwe. Ruch jest powolny, ale płynny.
Uwaga przy ustawianiu nawigacji.
np Automapa nie wie nic o zamknięciu mostu i jeżeli jedziecie przez Cvetlin to Was na niego wykieruje.
Trzeba jechać tak. Nie ma możliwoć bezpośredniego wjazdu z ulicy Zagrebśka cesta na drogę nr 2. Ulica pod nią przechodzi. Trzeba jechać dalej i na pierwszym rondzie skręcić w prawo i na następnym rondzie wjechać w drogę nr 2.

Ja przed wyjazdem nie doczytałem o zamknięciu mostu i musiałem jechać tak. Też się w końcu udało, ale niepotrzebne kółko zrobiłem. Za to obejrzałem zamek od innej strony.

czy są jakieś informacje do kiedy potrwa remont?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.07.2017 17:39

jolcix napisał(a):
czy są jakieś informacje do kiedy potrwa remont?

Tak, do 30.09 https://www.promet.si/portal/sl/razmere.aspx
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 10.07.2017 17:40

dziękuję
gigi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigi » 10.07.2017 19:55

Mocno się zastawiam, którą trasę z Ptuja wybrać?
W Ptuju planuję być w czwartek popołudniu...
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 10.07.2017 20:09

Ja będę w nocy z czwartku na piątek, i nie kombinuję z Cvetlinem, lecę prosto na dół:)
piosz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piosz » 10.07.2017 20:52

krutom napisał(a):Wczoraj 5 lipca w środę wracałem z CRO.
Most na drodze 710 w Ptuju jest zamknięty, przez co korkuje się most na drodze nr 2.
Ale nie jest to uciążliwe. Ruch jest powolny, ale płynny.
Uwaga przy ustawianiu nawigacji.
np Automapa nie wie nic o zamknięciu mostu i jeżeli jedziecie przez Cvetlin to Was na niego wykieruje.
Trzeba jechać tak. Nie ma możliwoć bezpośredniego wjazdu z ulicy Zagrebśka cesta na drogę nr 2. Ulica pod nią przechodzi. Trzeba jechać dalej i na pierwszym rondzie skręcić w prawo i na następnym rondzie wjechać w drogę nr 2.

Ja przed wyjazdem nie doczytałem o zamknięciu mostu i musiałem jechać tak. Też się w końcu udało, ale niepotrzebne kółko zrobiłem. Za to obejrzałem zamek od innej strony.

Dzięki za informację, nawigacja już ustawiona żeby ominąć autostradę i Macelj a tu taka nowina. Trzeba będzie pojechać nowym mostem i dalej na Cvetlin.
michanio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michanio » 11.07.2017 08:19

Witam wszystkich,
Będziemy objeżdżać autostradę w Słowenii dziś w nocy, mam pytanko, czy jest wjazd z drugi numer 2 od Ptuj na autostradę w stronę Macelij i czy ten odcinek jest bezpłatny?, czy lepiej jechać na Cvetlin?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2017 09:25

michanio napisał(a):Witam wszystkich,
Będziemy objeżdżać autostradę w Słowenii dziś w nocy, mam pytanko, czy jest wjazd z drugi numer 2 od Ptuj na autostradę w stronę Macelij i czy ten odcinek jest bezpłatny?, czy lepiej jechać na Cvetlin?

Jeżeli masz na myśli wjazd z drogi nr 2 na węzeł Draženci i dalej do przejścia granicznego, to jest bezpłatny.
Od węzła do granicy jeszcze nie ma autostrady.
michanio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michanio » 11.07.2017 10:06

Tak mam na myśli ten węzeł, czyli bez problemów uda mi się dojechać do granicy? Ostatni raz w Cro byliśmy w 2015 roku i dlatego pytam, a objazd autostrady w Słowenii bez zmian tylko przez Ptuj trzeba jechać ta drogą numer 2 węzła Draženci?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2017 10:28

michanio napisał(a):Tak mam na myśli ten węzeł, czyli bez problemów uda mi się dojechać do granicy? Ostatni raz w Cro byliśmy w 2015 roku i dlatego pytam, a objazd autostrady w Słowenii bez zmian tylko przez Ptuj trzeba jechać ta drogą numer 2 węzła Draženci?

Yyy, tak. W Ptuju jeden z mostów przez Drawę jest zamknięty i należy spodziewać się korków.
michanio
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michanio » 11.07.2017 10:35

Dziekuje
miromir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miromir » 11.07.2017 12:16

Proszę o radę
czy omijając autostradę w Słoweni:
1. trasą MLP w Ptuj powracać na E59 czy sugerujecie
2. jechać na Cvetlin i dalej Trakościan i powrót za granicą na bramki na autostradę już chorwacką?

Czy cvetlin w porze nocnej (po północy) przekroczę normalnie?

dodam że wyjazd 21.07..:-)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 11.07.2017 13:25

miromir napisał(a):Proszę o radę
2. jechać na Cvetlin i dalej Trakościan i powrót za granicą na bramki na autostradę już chorwacką?

W nocy nie ma sensu pchać się na Cvetlin.
miromir
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miromir » 11.07.2017 13:40

krutom napisał(a):
miromir napisał(a):Proszę o radę

W nocy nie ma sensu pchać się na Cvetlin.

Dzięki...ale mijać autostradę to już inna sprawa..... za radą innych zerknę jeszcze przed Ptujem na Hak i google maps...i się zdecyduje..:-).

Bo z tego co widzę to odcinek od Ptuja do granicy się korkuje z racji budowy autostrady...tylko czy w nocy robią?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 110
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone